27 aug. 2012

REVIEW: De 100 jarige man die uit het raam klom en verdween - Jonas Jonasson


Allan wordt 100 en dat wordt groots gevierd in het bejaardentehuis, behalve dan dat de jarige het op zijn heupen krijgt en kort voordat het feest losbarst, vertrekt. De tijd die hem rest kan hij beter besteden, vindt hij en hij klimt uit het raam en verdwijnt. Pers en burgemeester hebben het nakijken.

De vaart houdt hij er in elk geval in, want vanaf het moment dat hij het bejaardentehuis verlaat, wordt de 100-jarige man die uit het raam klom en verdween een soort roadtrip waarbij de lezer de memorabele avonturen van de 100-jarige meemaakt en tegelijkertijd passeren de memorabele momenten uit zijn leven én die van de twintigste-eeuwse geschiedenis de revue, met Allan als wel heel bijzonder gezelschap.

Mijn mening over dit boek:

Wat een geweldig en slecht boek is dit zeg. En dat tegelijker tijd. De hoofdstukken die zich in het heden afspelen zijn leuk. Dat is dus het roadtrip gedeelte. Maar blijkbaar houdt de schrijver van (atoom)bommen want het gedeelte dat zich in het verleden af speelt ging er alleen maar over dat Allan bommenexpert was en daardoor over de hele wereld is gereist en veel bekende personen ontmoette.

Op een begeven moment besloot ik om alleen het roadtrip gedeelte te lezen en de rest van de hoofdstukken over te slaan. En ik denk niet dat ik iets heel belangrijks heb gemist. In elk geval niets wat belangrijk was voor het verhaal. Ik dacht dat ik een leesdip had en dat het aan mij lag maar het lag gewoon aan het boek! Opeens ging ik als een trein en was het verhaal stukken leuker om te lezen. Geen tegenzin meer om het boek op te pakken.

Ik ben blij dat ik het boek heb geleend van een bekende en dat ik het niet ooit zelf heb gekocht want dat zou echt een miskoop zijn geweest. Toch geef ik het boek 4/5 sterren door de entertaining van de roadtrip.

Bekijk ook mijn review op YouTube!BLZ: 360 bladzijden
BSN: 905672374
GENRE: roman
BOL.COM

1 opmerking:

  1. Ik vond de geschiedenis ook af en toe iets té. Maar toch vond ik het een erg vermakelijk boek en heb ik het met plezier gelezen. :)

    BeantwoordenVerwijderen