9 aug 2012

A COUPLE COOKS: biscuit-taart met slagroom en aardbeien

Hier is 'ie dan! De nieuwe rubriek is van start! We beginnen met rustige warming-up: biscuit taart met wat slagroom en aardbeien. Gistermiddag begonnen we met het kloppen van het beslag (die verkrijgbaar is bij verschillende Jaminwinkels) en het vullen van de springvormen. Het was de bedoeling maar één springvorm te vullen. Was, inderdaad, want het werden er twee. Iets te veel beslag was de "boosdoener".

De taartjes kwamen iets te hoog boven de vorm uit maar hé, wij moesten ook wennen aan het soort beslag en nu weten we hoe het werkt! Daardoor was de bovenkant wat ingezakt zoals ook op de foto te zien is. Ondanks dat was het toch een lekkere taart. De eerste vorm hebben we gevuld met wat chocoladepast (tussen twee lagen in) en de tweede vorm hebben we alleen met het beslag gevuld. De chocoladepasta was - uiteraard - wat naar beneden gezakt maar lekker.



Zoals ik al zei: dit was een warming-up, vanaf nu zal het alleen nog maar meer advanced worden. We hebben het al gehad over de gerechten die we in de winter willen maken. Soepen, éénpansgerechten, stoofpotten. En vanaf nu zeggen wij samen..

Bon appetit!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten