28 nov. 2013

Let's organize | bezoek een kerst/wintermarkt


De tip van vandaag is héél simpel en eigenlijk ook nog eens hartstikke leuk. Ik ging afgelopen weekend, om alvast in de stemming te komen, naar een winter fair bij mij in de buurt. Gezellig sfeertje, lekkere hapjes proeven en ideeën opdoen voor de aankomende maand.. dat was waar het allemaal om draaide! Hier een lijstje voor kerstmarkten door heel Nederland:
 • Winterfair Orvelte (30 november en 1 december) - gezellige zeer sfeervolle winterfair in het hartje Orvelte. Het perfecte decor voor een winterfair. Dit nostalgische monumentendorpje wordt ook wel het Ot en Sien dorp genoemd. Mooi verlichte en goed gedecoreerde stands, verwarmd en overdekt terras, sfeervolle muziek maken dit wintertafereel compleet. Stands met o.a vachten, brocante, woondecoratie, kunst, kerstdecoratie, delicatessen, tassen, mutsen...etc.
 • Finse Kerstmarkt Rotterdam (tot 1 december) - De Finse Kerstmarkt in Rotterdam bruist elk jaar weer van de gezelligheid. Op de kerstmarkt kunt u allerlei traditioneel Finse winterdelicatessen proberen. Zo heeft u de Finse winterdrank Glögi en is er een uitgebreid Fins banket aanwezig. Naast lekker eten en drinken verloot de kerstmarkt ook een reis naar Finland. Verder vindt u op de kerstmarkt ook diverse standjes met Fins design, textiel, sieraden, handgemaakte producten en een heuse Finse kerstshop. 
 • Kerst cadeaumarkt Utrecht (tot 24 december) - De jaarlijkse gezellige kerstcadeaumarkt in Overvecht. In het overdekte winkelcentrum Overvecht staan 50 mooie kramen. Op deze markt staan alleen cadeauartikelen. Rondom winkelcentrum Overvecht is ruim voldoende gratis parkeerruimte.
 • Christmas Parade kerststad Valkenburg (woensdag- en zaterdagavond) - Iedere woensdagavond en zaterdagavond trekt er een grootse Christmas Parade door het centrum van Valkenburg. De prachtig verlichte praalwagens met talrijke dansers wordt begeleid met een voor Valkenburg gecomponeerde ‘Christmas Song’. De kerstsfeer is overal voelbaar in Valkenburg; mooie kerstverlichting, versierde kerstbomen, optredens van Christmas Carol Singers en kerstmuziek klinkt in de straten. 
 • Magisch Maastricht (30 november t/m 30 december) - Maastricht is genieten op álle fronten. Adembenemend verlichte straten in de historische binnenstad verbinden de Maastrichtse pleinen. Kerstsfeer en winterpret is er ook op het Vrijthof: o.a. Een grote schaatsbaan, een kerstmarkt en een reuzenrad vormen het kloppende hart van de stad. Ontdek de magische sfeer in het hele centrum: de pleinen en straten staan bol van winterse activiteiten. 

Je bent er lekker een dagje op uit en je kunt er gelijk weer tegenaan voor de drukke maand die eraan komt..

2 opmerkingen:

 1. Wat leuk al die kerstmarkten. Koffieleut

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ga volgende week naar een kerstmarkt in Berlijn en ik heb er super veel zin in!

  BeantwoordenVerwijderen