26 nov 2013

Books | thrillers verwacht

 
In de herfst- en wintertijd heb ik altijd extra veel zin in een goede (vakantie)thriller. Vandaag deel 3 ik thrillers die de aankomende tijd uit gaan komen en waar ik héél benieuwd naar ben!
 
Winterberg - Suzanne Vermeer (7 januari 2014):
Na de dood van haar tante Eva wordt Sophie samen met haar nichten Isa en Lieke verzocht om naar Winterberg te komen voor het openen van het testament. Al snel blijkt dat Eva wel wat voorwaarden aan haar nalatenschap heeft gekoppeld en dat zorgt voor onrust onder de familieleden. Er ontstaat een fikse ruzie omdat Isa heel andere ideeën dan de rest heeft. De volgende dag komt ze niet opdagen Als Sophie haar gaat zoeken, vindt ze tot haar afschuw het ontzielde lichaam van Isa. Verbijsterd moet ze toezien hoe haar man Daan door de politie als verdachte wordt opgepakt. Daan houdt bij hoog en laag vol dat hij onschuldig is. Maar als dat zo is; hoe komen zijn vingerafdrukken dan op het moordwapen? Sophie moet haar eigen angsten overwinnen en de geheimen van het hotel zien te achterhalen omdat steeds duidelijker wordt dat daar misschien het ultieme bewijs voor Daans onschuld ligt...



Off piste - Linda van Rijn (21 november 2013):
Saskia, Nicolette en Judith zijn al langer dan ze weten vriendinnen. Op de jaarlijkse skivakantie gaan ook de partners weer mee. Dit jaar is dat naar Saalbach, de perfecte bestemming voor een week snowboarden, skiën en natuurlijk de après-ski. Ook Peter hoort al jaren bij de vriendengroep. Hij heeft sinds vier maanden een relatie met Frederique, en neemt zijn nieuwe vriendin mee. Frederique – van het type mooi, succesvol en een tikje arrogant – blijkt het goed te kunnen vinden met de andere meiden. Ze hebben zelfs met elkaar op school te hebben gezeten, al herinnert Frederique zich daar niets meer van.

Op de derde dag van hun vakantie maakt de vriendengroep besluit een off-pisteafdaling en gaat het mis. Een van de meiden komt ernstig ten val en wordt in coma overgebracht naar het ziekenhuis in Salzburg. Rechercheur Rolf Bauendorf start het onderzoek, dat slechts een formaliteit lijkt. Alles wijst erop dat het slachtoffer vreselijk veel pech heeft gehad. Eén vriendin heeft alles gefilmd op haar iPhone en als de rechercheur het filmpje bestudeert valt hem iets vreemds op. Is er opzet in het spel?

Een vreemde vijand - Jörg Isringhaus (15 januari 2014):
Berlijn, winter 1939/1940, Richard Krauss, een Britse geheim agent, gaat een persoonlijke strijd aan met nazi-Duitsland. Nadat hij hersteld is van eerder opgelopen wonden, pakt hij zijn opdracht weer op: hij moet Hitler uitschakelen. Zijn missie wordt algauw bemoeilijkt omdat zijn vijand ham al snel op het spoor is.

Zijn tegenstander is Heinrich Hansen, een meedogenloze moordenaar die op expeditie geweest is in het Amazonewoud en daar 'de witte indiaan' genoemd wordt nadat hij zich heeft toegelegd op het maken van dodelijke gifmengsels. Terug in Duitsland zet hij de jacht in op Krauss, in een poging om te voorkomen dat hij nazikopstukken Göring en Hitler uitschakelt.
Krauss en Hansen trekken een bloederig spoor van het bar koude Berlijn in de winter van 1940 naar het bloedhete Belem in Brazilië. In een spectaculair duel op leven en dood vechten Krauss en Hansen erom wie van de twee zijn missie niet zal kunnen vervullen.
 
 
 
Lees jij graag thrillers en zo ja, in welk seizoen lees jij die dan het liefste?

1 opmerking:

  1. Ja ik lees graag thrillers en ben dan ook benieuwd naar deze. Koffieleut

    BeantwoordenVerwijderen