18 jul. 2012

REVIEW: Vlammen - Suzanne Collins

Let op: deze review kan SPOILERS bevatten!


Hoe onwaarschijnlijk het ook is, Katniss heeft samen met Peeta de jaarlijkse Hongerspelen gewonnen! Er is alleen één probleem, ze hebben de overwinning behaald tegen de regels van het Capitool in. Katniss en Peeta zouden dolgelukkig moeten zijn, want ze zijn voor de rest van hun leven zeker van roem en rijkdom voor henzelf en hun familie maar er gaan geruchten over een opstand in verschillende districten. Tot hun schrik worden Katniss en Peeta door hun overwinning het symbool van die opstand. Het Capitool is kwaad en het Capitool wil wraak.

Mijn mening over dit boek:

Aangezien ik erg enthousiast was over het eerste deel ben ik meteen verder gaan lezen in deel twee. Zoals jij in dit filmpje kan zien (die ik opnam toen ik nog in Vlammen aan het lezen was) werd ik binnen 100 bladzijde al aangegrepen door de gruwelen van het Capitool. De dood van de man in district 11, vonden jullie dat ook zo zielig?

In het begin was ik bang dat het boek gelijk zou zijn aan het eerste deel en dat de Hongerspelen weer zo uitgebreid zou worden verteld als in deel één. Gelukkig was dat niet zo. Het was precies genoeg beschrijven en het duurde precies lang genoeg. Ook was er een goed einde van de spelen..

Ik werd ook door dit deel weer helemaal meegesleurd in het verhaal en ik vond de afwisseling van de zegetoer en de spelen zelf fijn. Ook het einde van het boek is erg spannend dus zoals je waarschijnlijk wel kan raden ben ik daarna ook meteen begonnen met deel drie.

Bekijk ook mijn review op YouTube!


BLZ: 405
BSN: 9047508483
GENRE: YA - distopian
BOL.COM

3 opmerkingen:

  1. Vind je hem net zo goed als het eerste deel? Ikzelf vind het eerste deel het allerbeste. Deel 2 en deel 3 vond ik ook geweldig hoor, maar de eerste was indrukwekkender denk ik.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Zeg Kim, krijg ik ooit nog een brief terug of ........ ? Groetjes ROmana

    BeantwoordenVerwijderen