30 jan. 2014

Wat is mijn ultieme droom?


Dit artikel is onderdeel van de themamaand: How to be happy January!

Ik weet bijna zeker dat je het al hebt vernomen, maar op onder andere de blog van Lisanne is een heel leuke challenge aan de gang. De happychallenge is een 10 weken durende challenge waarbij elke vrijdag een opdracht online verschijnt. Hij is gecreëerd om na te denken over wat je echt gelukkig maakt en wat je kunt doen om je lekkerder te voelen. Past perfect bij mijn themamaand! 
Vorige week verscheen de tweede opdracht: wat is je droom? De week ervoor was er ook al een leuke opdracht, maar toen had ik helaas geen plek om ‘m te kunnen beantwoorden in een blog. Deze week doe ik dat wel en deel ik met jullie wat mijn enige echte grote droom is.

Ik heb een tijdje moeten nadenken, maar als er geen gebrek aan tijd, geld, middelen, connecties, vaardigheden zou zijn zou ik:
de vrouwenrecht wereldwijd verbeteren!

Deze droom, mijn doel, zou ik deels door middel van mijn blog willen bereiken. Door te schrijven over positiviteit, te spreken over vrouwelijkheid en het creëren van vertrouwen in jezelf wil ik het makkelijker maken voor vrouwen (eigenlijk mensen in het algemeen) die dit nodig hebben. Vrouwenrechtenorganisaties zoals Femen zijn niet voor iedereen ideaal, omdat zij soms vertellen aan anderen wat te doen. Ik laat die keuze juist vrij, iedereen zelf laten bepalen of zij anders willen leven. Wat jij misschien als slecht en onderdrukkend ervaart, is voor een ander een gewilde levenswijze. 

Behalve bloggen en video's maken zou ik op reis gaan. Spreken in het openbaar, mijn gedachten delen met onze landelijke politiek zodat zij misschien een balletje op kunnen gooien in het buitenland en praten met mensen die willen "loskomen". Helpen op de plekken waar ik nodig ben en verslag uitbrengen van persoonlijke verhalen. Ik zie mezelf dan ook niet als een doorgewinterde feminist, maar als iemand die staat voor een gelukkig leven voor iedereen en daar graag bij wil helpen! 

Jeetje, dat was een héél verhaal.. wat is jouw ultieme droom?

1 opmerking:

  1. Mooie droom hoor en wie weet komt het er nog eens van. Koffieleut

    BeantwoordenVerwijderen