17 jan. 2014

Food | wolkencake van dr. Oetker


Dit artikel staat ook op mijn kookblog (waar ik echt snel weer op moet posten) en is het meest bekeken: wel 732 keer! Daarom kon ik het niet over mijn hart verdragen 'm niet met jullie te delen..

Ik had al een aantal keer de reclame gezien op TV en het zag er zo simpel en lekker uit dat ik het zelf ook eens uit moest proberen. En hoe simpel het is? Héél simpel! Ben je een kookheld-op-sokken of heb je gewoon nog nooit iets gebakken.. dan is dit een goed recept om mee te beginnen. Lekker luchtig, niet al te moeilijk en snel klaar.

De variant die ik heb gemaakt was de vanille-chocoladecake. Je maakt één beslag waarvan je een gedeelte omtovert tot een chocobeslag. Dat betekend dat je dus maar één kom vies te maken wat gelijk staat aan minder afwas (voor de koks zonder vaatwasser)! Heb jij weleens (deze) wolkencake gemaakt?
Benodigdheden voor 1 (vanille-choco)cake:
1 pak dr. Oetker Wolken vanille-chocolade
200 ml slagroom
3 eieren
1 el melk
bakpapier
springvorm (24cm doorsnede)
mixer met garden
zeefje

1. Verwarm de oven voor en bereid het beslag volgens de aanwijzingen van de verpakking. Verdeel het witte beslag over springvorm.
2. Bereid het choco-beslag volgens de aanwijzingen op de verpakking en verdeel dit over het witte beslag. Strooi een deel van de poedersuiker met een zeefje over het de springvorm met het beslag.
3. Bak de Wolken cake in ca. 50-55 minuten gaar. Decoreer de cake vlak voor het serveren met de rest van de poedersuiker.

Heel veel bakplezier en bon appetit!

2 opmerkingen: