20 sep. 2013

Heerlijke (luie) roomboterkoekjes


Sorry voor degene die heel graag mijn mannen-cadeautips wilde weten, maar ik heb dat artikel verder doorgeschoven en publiceer het nu rond de Sinterklaastijd! Wel zo geschikt dacht ik..
Vandaag weer een receptje: een heel makkelijke voor de beginnende/luie bakkers onder ons (zoals ik dus.. af en toe) Eigenlijk gaat het niet alleen om het maken van koekjes, maar ik wilde graag de nieuwe bakproducten van de Albert Heijn uitproberen. Koekstempels, cupcakehouders en prikkers voor maar een paar euro. Echte aanrader trouwens!

Benodigdheden:
1 pak koopmans (sprookjesboom) koekjes
75 gram (room)boter
koekjesstempel
steekvorm

1. Vet de bakplaat in of gebruik bakpapier. Verwarm de oven voor op 165 graden.
2. Doe de koekjesmix en de zachte boter in een beslagkom en kneed het met de hand of met mixer (met deeghaken) tot een mooi soepel deeg.
3. Rol het deeg uit en steek hieruit de koekjes met een rond uitsteekvormpje. Bestrooi de koekjes met meel tegen het plakken en druk de stempel erin.
4. Plaats de bakplaat in het midden van de oven en bak in ca. 15 minuten goudbruin en gaar. Laat ze buiten de oven afkoelen.

Klaar is Kees.. of Kim.. zo simpel is dat. Héél véél bakplezier en kijk nog even bij de Appie in jouw buurt voor de bonus-bakspullen!

1 opmerking: