24 sep. 2013

Books | verwacht in oktober

 

 
Vandaag deel ik met jullie een aantal boeken dat in oktober uitkomt en waar ik met smart op wacht! Welke boek(en) wil jij zo snel mogelijk lezen? Laat 't weten in een reactie..

Requiem - Lauren Oliver (Delirium Amoris #3)                          verwacht 8 oktober a.s.:                                                               Na Julian te hebben gered van de dood, vluchten Lena en haar vrienden terug de Wildernis in. Maar de Wildernis is niet langer de veilige haven die ze dachten te vinden. De grensgebieden worden belaagd door soldaten. Zo gevaarlijk als het voor Lena is in de Wildernis, zo kalm is het leven van Hana, haar beste vriendin, die een leven zonder liefde leidt in Portland. De wereld waarin ze leven verdeelt hen, maar hun verhalen komen toch bij elkaar.                                                                                              Na het lezen van deel 1 en 2 van deze serie wilde ik het liefst het derde en laatste deel verslinden. Ik kan niet wachten tot 't uit komt, maar aan de andere kant wil ik ook niet dat het afgelopen is!
 
De test - Joelle Charbonneau (De test #1)                           verwacht 10 oktober a.s.:                                                  Malencia Vale wil niets liever dan uitverkoren worden voor De test. Ieder jaar worden uit de eindexamenkandidaten de beste studenten gekozen die hun kolonie Vijf Meren mogen vertegenwoordigen tijdens De test in de hoofdstad Tosu City. Van de bijna tweehonderd kandidaten mogen alleen zij die slagen doorstromen naar de universiteit om klaargestoomd te worden tot de toekomstige leiders van het Verenigde Gemenebest. Tot haar grote vreugde is Cia een van de uitverkorenen, maar haar blijdschap verandert snel in bezorgdheid als haar vader haar de avond voor haar vertrek vertelt over zijn ervaringen gedurende De test. Hij herinnert zich slechts flarden, maar heeft wel zijn leven lang nachtmerries over de gebeurtenissen van vijfentwintig jaar eerder. Gewaarschuwd door haar vader vertrekt Cia naar de hoofdstad waar De test zal plaatsvinden. Al snel komt ze tot de ontdekking dat haar vaders waarschuwingen terecht waren en dat ze op zichzelf aangewezen is, als haar kamergenoot haar probeert te vermoorden en de inhoud van de diverse testen niet alleen geestelijk, maar ook fysiek het uiterste van haar vragen.
 
 

De Raven Jongens - Maggie Stiefvater (#1 in de serie)        verwacht 10 oktober a.s.:                                                          Blue Sargent komt uit een spirituele familie. Haar moeder is helderziende en kan de zielen zien van hen die gaan sterven. Blue heeft ze zelf nog nooit gezien, maar daar komt verandering in wanneer een jongen haar op een dag aanspreekt. Zijn naam is Gansey. Hij blijkt een rijke student op de lokale privéschool Aglionby te zijn. De jongens van Aglionby staan bekend als de Ravenjongens en betekenen niets dan problemen. Zolang ze zich kan herinneren heeft de spirituele familie van Blue haar verteld dat zij haar ware liefde zal vermoorden. Ze had nooit voorzien dat dit een probleem zou worden. Maar nu haar leven verweven raakt met de sinistere wereld van de Ravenjongens, is ze daar niet zo zeker meervan…                                                                                         Een nieuwe serie om in te beginnen. Ik heb al aardig wat enthousiaste reviews gelezen en gezien uit Amerika, dus ik ben benieuwd! Ik moet eerlijk zeggen dat ik nog nooit een Stiefvater-boek heb gelezen..
 
Anna dressed in blood - Kendare Blake (#1 in de trilogie) verwacht 17 oktober a.s.:                                                         Cas Lowood heeft een ongewone roeping: hij doodt de doden.
Dat deed zijn vader al voor hem, tot hij op gruwelijke wijze vermoord werd door een geest. Nu reist hij samen met zijn kruidendokter-moeder en gewapend met zijn vaders dodelijke mes het land rond. Hij gaat op zoek naar een geest die door de lokale bevolking Anna Dressed in Blood genoemd wordt, en vindt een geest zoals hij nog nooit gezien heeft. Ze draagt nog steeds de jurk waarin ze vermoord werd in 1958: toen maagdelijk wit, nu rood gevlekt en druipend van het bloed. Sinds haar dood heeft Anna iedereen die ook maar een voet in haar verlaten Victoriaanse thuis heeft gezet gedood.
                                                                                                     En dan spaart ze het leven van Cas.
 
Enders - Lissa Price (Starters en Enders #2)                         verwacht 17 oktober a.s.:                                                            Nu de Bodybank is vernietigd hoeft Callie haar lichaam niet meer aan Enders te verhuren. Alleen merkt ze al snel dat de Ouweheer nog steeds controle over haar heeft. De enige manier om voorgoed van hem af te zijn is door de chip in haar hoofd weg te laten halen. Maar als ze dat doet legt ze definitief het zwijgen op aan de stem die ze in haar hoofd hoort. En die zou wel eens van haar overleden vader kunnen zijn. Zal ze ooit nog vrij zijn?                                                                                           Vorig jaar las ik deel 1 van deze serie, Starters, wat mijn eerste echte distopian was. Daarom is de release van dit boek toch een beetje speciaal voor mij. Ik heb zin om het zo snel mogelijk te lezen!

3 opmerkingen:

  1. Nog een grotere boekenkast kopen dan? Koffieleut

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Naar dat boek, Anna Dressed in Blood, kijk ik nu ook naar uit. Bedankt voor de tip! :) Verder kijk ik nu gewoon uit naar de heruitgave van de Hobbit door JRR Tolkien. Alleen de filmeditie is nu te koop, maar die edities koop ik nooit

    BeantwoordenVerwijderen