17 okt. 2013

Movie review | SmoorverliefdTienerdochter Eva, haar moeder Judith, tante Barbara en grote zus Anna maken er onder een Haags dak samen gezellig een potje van. Ze zijn mooi, moedig en verstandig, maar soms weten ze het ook even niet meer in een wereld vol prille verliefdheid, serial dating, ongebluste lust, affaires, kinderwensen en onverwoestbare oude liefdes.

Mijn mening over deze film:
Na het zien van de trailer van deze film was ik al enthousiast en spoorde ik Guido aan om er samen met mij naar toe te gaan. Het verhaal speelt zich af in Den Haag met in de hoofdrol(len) 4 prachtige dames. Samen wonen zij in een groot huis en hebben 'man trouble'. In deze film lees je met de dames mee terwijl zij affaires hebben, kalverliefde doorstaan en verliefd worden op de verkeerde types. En dat terwijl De Ware letterlijk voor hun neus staan!

Behalve de humor vond ik de special effects leuk gedaan. Zo zie je Anna, die bij haar vader in het bedrijf werkt, als klein meisje voor haar vaders bureau staan omdat hij haar nog als zijn kleine meisje ziet. En lijkt Judith haar hartenbreker overal te zien.. zelfs onthoofd in de keukenla! De verhaallijnen zijn grappig met een vleugje romantiek. Ook leuk met een groepje vriendinnen of je moeder te zien in de bioscoop!

Guido´s mening over deze film:
Nadat Kim mij vertelde over de film keken we samen de trailer op YouTube en die deed me denken aan de film Alles in liefde (wat een goed ding is, overigens). Aangezien die film één van onze favo's is, wilde we hem heel graag zien! In werkelijkheid verschillen de films, maar ze zijn allebei leuk. Ik heb veel gelachen, ondanks dat velen waarschijnlijk zullen zeggen dat het een "meidenfilm" is.

De effecten in de film zijn goed en geven iets speciaals aan het verhaal. Net dat ene extraatje dat je in andere films niet snel zult tegenkomen. De film was grappig, niet altijd even goed geacteerd (maar dat is ze vergeven) en af en toe romantisch. Ook voor ons mannen is het een aanrader. Dus, allemaal met je vriendin naar de bios!

Wij geven Smoorverliefd een 8!

1 opmerking: