13 okt. 2013

Disneyland Travel | Algemene tips


Ja, ik trap mijn eerste travel-serie af: 'De Disneyland Travel-serie'! Het Disneypark waar ik me op richt is het park in Parijs, Frankrijk. Ik begin vandaag met wat algemene tips, maar zal me in de loop van de weken ook richten op o.a. restaurant- en budget tips. Ik hoop dat jullie het even leuk vinden om te lezen, als ik het vind om te schrijven!
Deze foto is gemaakt bij het Disneyland Hotel
Tip 1: kies voor een Disney hotel. Het zijn niet de meest goedkope hotels in de omgeving van het park maar je krijgt er zoveel voor terug. Bij alle hotels (behalve bij Davy Crockett Ranch) kun je op de gratis pendelbus stappen naar het park. Wil je wel in een hotel van het concern verblijven, maar gaat je voorkeur uit naar een betaalbare accomodatie? Kies dan voor: Hotel Cheyenne, Hotel Sante Fé of Davy Crockett Ranch!
Tip 2: maak gebruik van Fast Pass-tickets! Dit is misschien wel het meest belangrijke om te weten voordat je het park inwandeld. In beide Disneyparken zijn er een aantal attracties waar gratis tickets bij de ingang te krijgen zijn.. maar wees er als de kippen bij, want iedereen stormt daar al eerste naartoe! Voor meer informatie over het verkrijgen van de tickets en over de desbetreffende attracties, klik dan hier.
Tip 3: ontbijt vroeg. Voor bezoekers van Disneyaccomodaties gaat het Disneypark (dus niet het Studio park) al om 08.00 in plaats van 10.00 uur open! Helaas zijn niet alle delen van het park open, maar wel Main Street en Fantasyland met zijn populaire attracties. Het is even moeilijk om na een drukke dag vroeg op te staan, maar ik beloof je dat het het waard is.
Deze foto is gemaakt in restaurant Walts in Main Street U.S.A.
Tip 4: reserveer een restaurant direct na aankomst in het park! Wil je eten in een leuk restaurantje en niet met een hotdog op een bankje in het park belanden? Zorg dan dat je na aankomst in je hotel of in het "gemeentehuis" in Main Street U.S.A. een plekje te reserveren. Elke keer (als ik in Disneyland Resort Parijs ben) zie ik het weer.. mensen die soms uren in de rij voor een restaurant staan te wachten tot er een tafeltje vrij komt.
Tip 5: zorg dat je ruim optijd een plekje zoekt voor parades, optredens en de Disney Dreams-show. Als de parade door de straat trekt staat het rijen dik van de bezoekers. Wil je een goed plekje vooraan hebben, zorg dan dat je ruim optijd klaar staat. Wat ik altijd doe: een uur tot een half uur voor aanvang op de stoep zitten met iets lekkers te snoepen en te drinken. Leuk, want je kunt mensen kijken (vind ik dan weer ontzettend leuk) en je hebt een goed plekje om foto's te maken!
 
Volgende week zondag geef ik tips voor een reisje Disneyland Parijs met je geliefde.

1 opmerking:

  1. O zo waar wat je allemaal zegt, het was weer topom daar te zijn. Koffieleut

    BeantwoordenVerwijderen