24 okt. 2013

Hoe voorkom (of herstel) je een herfstdip?


Dit artikel is onderdeel van de herfst week op deze blog! 
Iedereen lijkt er last van te hebben: een herfstdip. Ikzelf heb er he-le-maal geen last van (nee, echt niet), maar misschien komt dit wel doordat ik er juist zo'n feestje van maak! Het weer is dan misschien wel beter in de lente en de zomer, maar dat betekent niet dat het niet even leuk kan zijn in de herfst en de winter. Vandaag een aantal tips en tricks om van het regenachtige weer te genieten..
1. Als de herfst zijn intreden doet, wordt het weer tijd om het knus te maken in huis. Ga naar een tuincentrum of de blokker bij jou in de buurt en koop wat extra huisdecoratie! Ik maak bijvoorbeeld voor elk seizoen een vaas op met dingen die bij dat seizoen passen. Voor de herfst: pompoenen, kastanjes en dennenappels. Het is ook leuk (als je van halloween houdt) om kleine heksjes op te hangen of grote pompoenen voor bij de voordeur te zetten.

2. Ga 's avonds niet meer de deur uit en sluit je op met (je) geliefde(n) om: je favoriete tv-series of films te kijken, héél veel bij te kletsen, gewoon een fijn boek te lezen of om te knuffelen terwijl de regen tegen het raam kletterd. Essentials: herfstige geurkaarsen, een huispak/pyjama en fijne sloffen of huissokken!

3. Ben je net zo dol op de feestdagen als ik? Besteed je vrije tijd dan aan het plannen hiervan. Maak cadeaulijsten, knutsel je eigen kerstkaarten of spit kookboeken door voor de lekkerste recepten en probeer deze van te voren uit. Je vult je avonden hiermee mooi op en je hebt geen pre-sinterklaas of kerststress! Vanaf begin/midden november start ik een serie waarin ik tips geef voor het plannen van de feestdagen en handige stencils met jullie deel! I'll keep you updatetet..

4. Als het echt heel erg met je gesteld is: zorg voor veel licht in de ruimte waarin je je bevindt. De meeste dips worden veroorzaakt door het tekort aan licht. In de herfst wordt het steeds later licht en steeds eerder donker, waardoor je nog maar weinig licht ziet. In de uren dat dat het wel is, ben je bijna altijd of aan het werk of op school. Zorg daarom voor genoeg licht in je kantoor (voor overdags) en thuis (voor 's avonds) of probeer eens een bezoekje aan de zonnebank!

Ik ben natuurlijk ontzettend benieuwd naar jullie tips om een herfstdip tegen te gaan, dus laat deze gerust achter in een reactie hieronder. We hebben er allemaal wat aan!

2 opmerkingen:

  1. Ik houd juist van de herfst. Niets zo lekker als fijn binnenblijven met manlief als echte buiskluizenaars :P

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een leuke tips. Koffieleut

    BeantwoordenVerwijderen