27 aug. 2013

Review | Scarlet - Marissa Meyer


Deze review bevat spoilers, het gaat hier om een tweede deel uit de serie! 
Terwijl Cinder verwoed pogingen onderneemt om te ontsnappen uit de gevangenis, is aan de andere kant van de wereld, in Frankrijk, Scarlet Benoit op zoek naar haar verdwenen grootmoeder. Tijdens haar tocht ontdekt ze dat haar grootmoeder veel geheimen had. Wanneer ze Wolf, een rebel, ontmoet, lijkt hij de enige die haar kan helpen, ook al zegt haar instinct dat ze hem niet kan vertrouwen. Ondanks zijn duistere verleden, voelt Scarlet zich toch aangetrokken tot hem Het speurwerk van Scarlet en Wolf brengt hen op het pad van Cinder, en hun verhaal blijkt veel meer verbonden dan ze konden vermoeden. Samen moeten ze alles op alles zetten om uit de handen te blijven van de geslepen Lunar koningin Selena, die bereid is tot alles om van prins Kai haar man, haar koning maar vooral haar gevangene te maken.

Mijn mening over dit boek:
Sommigen zijn van mening dat dit boek stukken minder leuk is als het eerste deel (Cinder), maar daar ben ik het niet mee eens. Ik vind Scarlet juist een fijne toevoeging aan de wereld die mevrouw Meyer voor haar lezers heeft gemaakt. Het verhaal heeft twee verhaallijnen, deze worden geschreven vanuit de ogen van de twee dames. 

Dit boek begint op het punt waarop Scarlets oma al een tijdje is vermist. Ze weet zeker dat haar oma niet is weggelopen, maar wat is er dan wel aan de hand? Wolf, een straatvechter die Scarlet helpt bij het vinden van haar grootmoeder, is een rare snuiter. Hij is vriendelijk, maar agressief tegelijk. Doet ze er wel goed aan om met hem op pad te gaan.. De levens van Cinder en Scarlet kruisen elkaar door een intrigerende gebeurtenis in het verleden.

Het was soms verwarrend, want wanneer begint het verhaal door Scarlets ogen en wanneer door die van Cinder? Ik heb meerdere malen gehad dat ik dacht dat ik las vanuit het perspectief van de één terwijl het van de ander was (snap je het nog). Ook al heb je eerder in het verhaal al door hoe het zit, het blijft ontzettend spannend en leuk om te lezen. Ik kan in elk geval niet wachten tot deel 3 in deze serie!

Dit boek krijgt van mij: 5/5 sterren

Genre: YA Fairytale retelling/Fantasy
ISBN: 9022328414
Koop dit boek hier

2 opmerkingen:

  1. Klinkt goed! Ik moet nog steeds een keer het eerste deel lezen. Pff ik heb veel te veel boeken liggen! ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Deel 1 is besteld en binnenkort in mijn kast :D

    BeantwoordenVerwijderen