14 aug. 2013

Review | Finale - Sara Shepard


Op school zorgde Ali ervoor dat Emily, Hanna, Aria en Spencer de mooie, populaire meisjes werden met wie iedereen bevriend wilde zijn. Ali was hun beste vriendin, maar toch kon zij ook erg gemeen zijn. Nu, drie jaar later, zijn al hun vragen over Alis dood eindelijk beantwoord en kunnen de vier vriendinnen deze ellende achter zich te laten. Althans, dat denken ze. Niet elk verhaal heeft een happy end: in dit laatste deel van de Pretty Little Liars-serie heeft de mysterieuze A nog een gruwelijke verrassing in petto.

Mijn mening over dit boek:
Als ik eerlijk ben.. mijn hart brak toen ik aan dit laatste deel van de Pretty Little Liars-serie begon. Je raakt na zo veel boeken zo gewend aan de personages, het lijkt bijna wel alsof ik ze echt ken! Het vorige deel (nummer 7 in de reeks) had een spannend einde en ik was daarom ook erg benieuwd wat mevrouw Shepard dit keer voor de lezers in petto had. 

Er wordt een nieuw, héél belangrijk, persoon geïntroduceerd. Zij (want het is een zij) speelt met je gedachten en zorgt ervoor dat alles wat je ooit dacht te weten anders is. Dit verhaal is een echte rollercoaster, je wordt letterlijk van het één in het andere "gegooid". Emily, Hanna, Arie en Spencer vormde lange tijd geen hechte vriendinnengroep meer, maar daar komt verandering in als ze de laatste puzzelstukjes van de moord op Ali in elkaar passen!

Dit laatste deel is weer vlot geschreven en de spanning en afwisseling in het verhaal zorgen ervoor dat je echt niet kunt stoppen met lezen. Ik zat een tijdje in een leesdip, maar dit boek zorgde ervoor dat ik daar uitkwam. Ik las het zelfs in 1 dag uit! De serie is nu afgelopen, het is over en uit.. Maar heb jij het nog niet gelezen? Koop dat eerste deel en lees, lees en lees.


Dit boek krijgt van mij: 5/5 sterren!

Genre: YA chicklit/crime
ISBN: 9044336150

3 opmerkingen:

  1. Ik heb het eerste deel al, maar kom er maar niet in. Ik weet niet waar het aan ligt. Ik wil zo graag verliefd worden op deze reeks zoals zovelen voor mij, maar ik kom nauwelijks door de eerste pagina's. :(

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb de eerste twee delen gelezen en ben een grote fan. Ook kijk ik de serie waar ik helemaal verslaafd aan ben.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. De boeken heb ik nog niet gelezen, maar ben het wel van plan. De serie is echt mega goed en spannend dus ben wel nieuwsgierig

    BeantwoordenVerwijderen