11 mrt. 2014

Review | De studie - Joelle CharbonneauHoewel haar klasgenoten leven in een gelukzalige roes omdat hun herinneringen aan de gruwelen van de Test zijn gewist, knaagt aan Cia een onzekerheid over de toekomst. Wat is er waar van het verhaal dat ze zichzelf hoorde vertellen op de Transit Communicator? Achterdochtig geworden, probeert Cia meer informatie te verzamelen over de universiteit, het Test-comité en haar medeleerlingen. Ondertussen moet ze er natuurlijk ook voor zorgen dat ze niet opvalt in de groep. Wanneer ze tot de ontdekking komt dat de afluister- en spionagepraktijken niet gestopt zijn na haar toetreden tot de universiteit, en dat de selectie voor de verschillende studierichtingen veel weg heeft van de Test is ze vastberaden de waarheid te ontdekken. Zelfs als ze daarmee haar vrienden én familie mogelijk in gevaar brengt. Langzaam vervagen haar eigen grenzen op zoek naar de waarheid, want falen is geen optie.

Mijn mening over dit boek:
Nadat ik deel 1 had gelezen was ik heel nieuwsgierig naar dit deel. Ik was even bang dat dit boek een flinke tegenvaller zou zijn, maar gelukkig was niets minder waar. Het eerste deel had zoveel actie dat ik verwachtte dat De studie daar te weinig van zou hebben. Gelukkig bleek na een paar hoofdstukken dat de schrijfster haar epic schrijfstijl ook in dit boek hanteerde.

Cia wordt na de examens op de universiteit ingedeeld bij de studierichting die het beste bij haar past. Eenmaal aangekomen bij het bijbehorende 'studentenhuis' begint de ontgroening en die is heftig. Ze leert de mensen om zich heen steeds beter ken en verlegt haar eigen grenzen. Als de ontgroening voorbij is, begint eigenlijk pas het echte werk. Haar studie en stage eisen veel van Cia, maar dat is nog niet alles..

Het einde van dit boek is werkelijk.. Aaah. Ik moet het laatste deel. Nu! Ik vond dat dit deel niet onder deed voor het eerste boek uit De test-trilogie, want ondanks dat het zich afspeelt in een andere omgeving blijft het action packed. Ik kan echt niet wachten op het derde deel dat (gelukkig) volgens mij dit jaar al uitkomt.

Dit boek krijgt van mij: 5/5 sterren!

Genre: YA distopian
ISBN: 9045204150

1 opmerking:

  1. Kun je tenminste eerst nog even sparen voor het boek, haha en nog vele andere in de tussentijd lezen. Koffieleut

    BeantwoordenVerwijderen