6 mrt. 2014

Als het allemaal even niet wil lukken..


Maandag schreef ik er al over: ik zat in een dip. Ondanks dat ik met mijn blog positiviteit wil uitstralen, vind ik het belangrijk om eerlijk te zijn. Dat was ook een reden voor mij om dat stukje te schrijven. Ik schreef ook dat ik, als ik in een dipje zit, soms minder zin heb om bepaalde dingen te doen die ik normaal heel graag doe. Een voorbeeld daarvan is bloggen en dat is ook de hoofdreden voor mijn afwezigheid in blogland.
Als ik niet lekker in mijn vel zit, lijk ik meer de behoefte te hebben aan vastigheid. Werken aan school en tijd besteden met familie, vrienden en mijn vriend vind ik dan het fijnste om te doen. Ik weet dan namelijk waar ik aan toe ben, hoef zo min mogelijk na te denken. Voor mij werkt het goed om even op de automatische piloot over te stappen. 

Een vriendin van mij zei vorig jaar: 'Jij hebt het perfecte leven. Je hebt een lieve vriend, fijne familie, leuke vrienden, je doet het goed op school en je doet wat je leuk vind.' En inderdaad, ik heb helemaal niets te klagen, maar het is echt niet altijd ge-wel-dig. Als dat het even niet is, dan wordt mijn automatische piloot ingeschakeld. Ik moet eerlijk zeggen dat het leven stukken leuker is als ik echt leef!

Wat doe jij het liefst als je even een dipje of down dag hebt? 

2 opmerkingen:

  1. Wat triest om dit te lezen, erover praten wil ook weleens helpen. Koffieleut

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Vervelend hè, als je je zo voelt. Vorig jaar zat ik ook een tijdje in een dipje. Ik kruip dan juist weg, alleen op mijn kamertje vind ik dan het fijnste. En de dingen die ik moet doen schuif ik steeds maar weg. Zo zie je maar dat iedereen weer anders reageert.

    BeantwoordenVerwijderen