27 mrt. 2014

Over dromen die veranderen


Marco Borsato zong ooit: de meeste dromen zijn bedrogen. Het feit dat we geen prinsesje zijn, betekent niet dat alle dromen onzin zijn. Helaas kun je niet altijd alles waarmaken en veranderen je dromen soms met de tijd, maar ergens zo naar verlangen is fijn.
Het mooiste aan dromen vind ik het werkelijk maken ervan. Dat gaat niet zo makkelijk als we zouden willen, maar ergens hard voor werken is helemaal niet erg. Een droom die ik altijd heb gehad is om dansdocent te worden. Het begon met prima ballerina worden als ik groot was, maar veranderde langzaam in de droom om een dansschool te beginnen. Mijn droom veranderde en dat was alleen maar goed. Ik wist wat wel en niet reëel was en paste mijn verwachtingen daarop aan. Ik trainde hard en veel en toen ik uiteindelijk te horen kreeg dat ik niet was aangenomen op de opleiding stortte mijn wereld in.
Ja, het is vreselijk om te zien dat iets niet lukt ondanks al het harde werk dat je erin hebt gestopt. Ik begon mijn opleiding Juridisch medewerker, maar zou harder terugslaan dan ooit. Het jaar zou ik afmaken, maar in mei zou ik gewoon weer auditie doen en dan ging het me wel lukken. De eerste maand voelde ik me niet echt op mijn plaats. Dit was niet wat ik echt wilde doen. Toch?
Mijn interesse in de vakken werd steeds groter, ik haalde goede cijfers en mijn hoofd stond steeds minder naar dansen. Ik deed een proefles bij een balletschool in de buurt, maar ik voelde hét niet meer. Ik besloot helemaal te stoppen met dansen en me op mijn opleiding te storten. De website van de andere opleiding heb ik nooit meer bekeken en ik heb me ook niet meer ingeschreven voor de audities. Na een lange worsteling durfde ik het eindelijk aan mezelf toe te geven: mijn droom was veranderd.
Ik werk op dit moment hard aan mijn toekomst. Mijn P halen en aangenomen worden op de universiteit zijn mijn twee hoofddoelen van dit jaar. Het doen van een dubbele master en het volbrengen van mijn stagiair-advocaat periode volgen daarna. Ik wil graag iets goeds betekenen voor deze wereld en, samen met Guido, mijn blog 'groter' maken. Er zijn nog zoveel dromen en wensen waar ik aan wil werken in mijn leven.

Het leven kan zo mooi zijn als je het zelf maakt. Ga aan de slag en maak je dromen waar!

3 opmerkingen:

  1. Wat mooi geschreven Kim! Heel leuk!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. JIj komt er wel Kim! :p Vind de derde foto echt supermooi!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Alles komt goed en wat voorbestemd is voor jou komt vanzelf weer op je pad. Koffieleut

    BeantwoordenVerwijderen