9 okt. 2012

COOKED: gehakthachee met rijst

Dit maakte ik dus al een tijdje geleden. Gehakthachee met rijst. En lekker dat het was! Ook als je weinig tijd hebt om te koken kan je dit gerecht makkelijk van te voren bereiden. De hachee is makkelijk 1 a 2 dagen afgedekt te bewaren in de koelkast en als je een extra portie maakt kan je het een dag later nog eens eten als ovenschotel onder een lag aardappelpuree.

Vandaag dus iets praktisch. Makkelijk als je een druk leven hebt of als je gewoon niet zo van koken houdt. Ik heb dit recept van de Albert Heijn website en aangezien ze daar dus ook wintips geven.. Hierbij past volgens hen: Echo Falls Merlot (Californië, Amerika) het beste. Ik zou het niet weet, ik drink (vrijwel) geen alcohol.


Benodigdheden voor 4 pers.:
300 gram rundergehakt
4 uien (in halve ringen)
1 blikje tomatenpuree
1 bak champignons
3 kruidnagel
1 eetlepel azijn
1 runderrbouillontablet
300 gram zilvervliesrijst

1. Verhit een hapjespan en bak het gehakt in 5 minuten rul. Voeg de uien toe en bak deze 5 minuten mee. Voeg hierna de puree, champignons, kruidnagels, azijn, het bouillontablet en 300 ml water toe. Roer door, breng aan de kook en zet het vuur laag.
2. Kook ondertussen de rijstvolgens de verpakking. Serveer de rijst met daaroverheen de gehakthachee. Ook lekker met sperziebozen!

Eetsmakelijk, bon appetit!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten