9 mei 2013

Review | Zoete tranen - Madeleine Wickham


Fleur Daxeny is bloedmooi en levensgevaarlijk. Ze draagt altijd zwarte kleding en verslijt meer mannen dan schoenen. In de krant zoekt ze naar rouwadvertenties, waarna ze op begrafenissen van wildvreemden verschijnt, op jacht naar rijke, argeloze weduwnaars en hun platina creditcards. Fleurs laatste verovering is Richard Favour, een saaie maar welgestelde zakenman. Als een zonnestraal dringt ze zijn leven binnen. Maar wanneer Fleur eindelijk de kans krijgt in Richards papieren te snuffelen, blijkt al snel dat zij niet de enige is die op zijn geld uit is. Moet Fleur op haar instinct vertrouwen of zo hard weglopen als haar zwarte Prada-pumps haar kunnen dragen?
 
Mijn mening over dit boek:
Eerst wil ik even een genant feit onthullen: dit was mijn eerste Sophie Kinsella/Madeleine Wickham boek ooit! Ik lijk wel in een chicklit-fase te zitten. Toen ik Luchtkussen van Astrid Harrewijn las vloog ik door het verhaal en ook dit keer had ik 'm binnen 48 uur uit!
 
Het verhaal gaat over Fleur die geld probeerd af te troggellen van verse weduwnaars. Het verhaal deed me erg veel denken aan een deel van de verhaallijn uit de film Ellis in Glamourland. Fleur is leuk maar haar personage wordt niet uitgediept en er vindt bijna geen verandering plaats in haar gedrag. Richard, haar nieuwste aanwinst, is een echte schat. Iedere vrouw wenst zich wel zo'n man! Als Fleur's dochter Zara ten tonele verschijnt wordt alles anders, de hele familie Favour sluit haar in de armen. Zal Fleur bij de lieve Richard blijven of zal zij zo hard weg rennen als ze kan?
 
Ik vind dit een leuk verhaal! De personages van dit verhaal zijn leuk, de verhaallijn is vermakelijk en het einde was goed. Zodra het zonnetje weer gaat schijnen, gaat mijn chicklithart sneller kloppen. Toevallig heb ik nog een boek van deze schrijfster in de kast staan en wil ik héél graag de Shopaholic-serie gaan lezen. Ik ben hé-lé-máál om!
 
Dit boek krijgt van mij: 4/5 sterren!
Genre: chicklit
ISBN: 9044327356

1 opmerking:

  1. Ik vind persoonlijk de boeken die ze als Sophie Kinsella schrijft leuker omdat de heldinnen in die boeken wat dichter bij mijn eigen leeftijd zitten. Dat maakt het voor mij toch wat prettiger lezen.

    BeantwoordenVerwijderen