7 aug 2011

Wenen 2011: dag twee

Op dag twee stond er in de ochtend een excursie naar paleis Schonbrunn op het programma. Schonbrunn was het zomerpaleis van de keizerlijke familie. Tegenwoordig kun je een kijkje nemen op de eerste verdieping met de balzaal en alles is gemeubileerd. Op de tweede verdieping is een hotel gevestigd en een zijvleugel staat te huur als woonruimte. Kon ik er maar wonen! Helaas mag je geen foto's maken binnen en was het buiten grauw weer.



In de middag kon je kiezen om naar de stad te gaan of om je af te laten zetten bij het hotel, wat trouwens een goed hotel was. Wij kozen voor het laatste en gingen lekker lunchen in de bar. Een salade voor €5,-. Wat verwacht je daar nou van? En spare-ribs voor €9,-? Doe het allebei maar. Totdat er grote goed gevulde borden op tafel werden gezet. Het was heerlijk.





Die avond maakte m'n moeder en ik er een gezellig feestje van buiten. Doordat we moe waren werden we melig en zongen de klassieker 99 luftballoons. We maakte foto's en de bagarge depot medewerker maakte een foto van ons samen. Een heerlijk mooi ontspannen dagje was het. En Schonbrunn is een echte aanrader!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten