26 aug. 2011

Top chef to be week negen: pannekoeken

Deze week heb ik pannekoeken gebakken. Aangezien m'n moeder niet echt een goede pannekoeken-bakker is moest ik het mezelf een beetje leren. Met z'n tweeen waren we in iedergeval een heel goed duo! Ze zijn zowaar heel gebleven en ook al kan je niet een pannekoek niet in één keer opeten is het wel leuker voor het aanzicht.



Benodigdheden voor 2 personen:
Een half pak pannekoekenmix
350 ml water

Tijdsduur:
20 minuten

Doe de pannekoekenmix in een grote kom en klop met een garde door de kom terwijl je het water erbij giet. Blijf net zo lang kloppen tot er geen klonten meer in de mix zitten.

Vet de pan een beetje in en giet de pannekoekenmix erbij. Zodra de bovenkant van de pannekoekenmix een beetje droogt, houd dan met een spatel de onderkant in de gaten tot deze een beetje een aantrekkelijke kleur heeft. Draai dan de pannekoek om en doe precies hetzelfde.

Uit een half pak pannekoekenmix kun je ongeveer 4 pannekoeken halen. Maak alle pannekoeken op dezelfde als hierboven beschreven.

Bon apetit!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen