10 aug. 2011

Top chef to be week vijf: knoflook garnalen salade

Ik maakte een salade die m'n moeder al tientallen keren had gemaakt. En hij was heerlijk, altijd al geweest. En ik kan het ook!




Benodigdheden voor 2 personen:
Twee grote roma tomaten
Een zak sla (ijsberg)
Jumbo garnalen
Ketjap
(Olijf) olie
Een teentje knoflook

Duur van het gerecht:
Tussen de 10 en 15 minuten

Vul een schaal met een klein laagje olie en ketjap. Ontvel de knoflook en snij er een stukje van af. Het ligt aan jou eigen smaak hoeveel knoflook je wilt gebruiken. Pers de knoflook in een knofloof pers boven de schaal uit en roer dit alles door elkaar tot één geheel. Voeg hierna de garnalen toe en roer nogmaals door.

Terwijl je garnalen in staan te trekken schuif je het stokbrood in voorverwarmde oven van 200 graden voor een ongeveer 7 minuten. Dek alvast je bord op met de sla en snij de tomatjes in fijne reepjes.

Nu de garnalen genoeg van de marinade hebben opgenomen verwarm je de wokpan en gooi je zowel de marinade als de garnalen in de pan, zo kunnen de garnalen lekker suderen. Na dat alle marinade in de garnalen is getrokken en is verdampt zijn de garnalen klaar.

Bon appetit!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen