26 mei 2014

3 tips voor de perfecte vriendschap


Pepijn en ik zijn, in september, alweer 16 jaar beste vrienden. We leerde elkaar kennen in groep 1 en zijn sindsdien onafscheidelijk! We hebben al van alles meegemaakt samen: de scheiding van mijn ouders, liefdesverdrietjes en een mini vakantie. Vooral ik krijg heel vaak vragen naar onze vriendschap, dus leek het ons een goed idee om onze tips te delen met jullie. Here we go! 

Onze tips voor een goede vriendschap
1. zie elkaar regelmatig. Dit kan en hoeft niet altijd, maar als je de kans hebt dan moet je die benutten. Wij zien elkaar vrijwel elke vrijdagavond en de laatste tijd ook vaker doordeweeks. We doen eigenlijk niet eens iets bijzonders. Onze vrijdagavonden bestaan meestal uit: kletsen, chips eten, tv kijken en op de bank in slaap vallen (ik dan..). We hebben altijd wel iets te lachen!

2. wees eerlijk tegen elkaar. Regel nummer één in relaties en dus ook in vriendschappen. Wij hebben echt nog nooit ruzie gehad en dat terwijl we wel alles zeggen tegen elkaar. Natuurlijk ligt het aan de manier waarop je het zegt, maar als je elkaar echt goed kent weet je hoe je elkaar opvattingen moet interpreteren. Eerlijkheid duurt het langst, dus wees het gewoon meteen.

3. ben er voor elkaar. Niet alleen in slechte tijden, maar vooral ook in goede tijden. Wees nooit jaloers op de ander! Er voor elkaar zijn in slechte tijden is héél belangrijk, maar vergeet je beste vriend of vriendin niet in goede tijden. De slechtste eigenschap van de mens is jaloezie. Jij gunt je bestie toch ook het beste ;-)

Wat zijn jouw tips voor een goede vriendschap? 

1 opmerking:

  1. Jullie zijn zeker al lang bevriend dus ik zeg op naar de 25 jaar vriendschap. Bep

    BeantwoordenVerwijderen