25 apr. 2013

Review | Een wereld zonder hemel - Veronica RossiIn haar futuristische debuutroman heeft Veronica Rossi de mensheid in twee kampen verdeeld. Of je woont in een koepel en leidt een zo goed als compleet virtueel leven, of je woont buiten de koepel en bent overgeleverd aan de wetten van de natuur. Aria weet dat haar overlevingskansen in de woestenij - oftewel de Winkel des Doods - minimaal zijn nu ze is verstoten van haar thuis, de hermetisch afgesloten stad Reverie. Als ze al niet in handen valt van rondzwervende kannibalen, dan raakt ze waarschijnlijk wel gewond tijdens een van de zeer agressieve elektrische stormen die over de vlakte jagen en waarvan alleen de vrijgekomen lucht al dodelijk kan zijn. Wanneer ze de vlaktebewoner Perry tegenkomt, lijkt hij haar enige hoop om in leven te blijven. Ze besluiten samen op te trekken en luiden op die manier een nieuw tijdperk in voor iedereen die leeft in de wereld zonder hemel.

Mijn mening over dit boek:
Toen ik de Engelstalige reviews las en hoorde wist ik het zeker, ik wilde dit boek lezen. Iedereen was zó enthousiast! Toen ik dit boek toevallig tegenkwam in de bibliotheek nam ik het mee naar huis en eergisteren las ik het uit. Leuk in dit verhaal is, dat het verhaal zowel uit het persectief van Aria als uit die van Perry wordt geschreven. Dit wordt per hoofdstuk aangegeven door de naam bovenaan.

Aria wordt uit de Bolster gezet en moet overleven in de Winkel Des Doods wat inlingen helemaal niet kunnen. Ondanks het feit dat haar eigen "community" haar eruit zet en ze dus in een totaal andere wereld moet overleven houdt ze zich sterk. Ik ben een groot fan van sterke (vrouwelijke) personages, Aria is daar één van. Het verhaal zit vol spanning en heeft een verhaallijn waarin de afwisseling tussen actie en romantiek precies goed is. Een groot mysterie wordt ontrafeld waardoor het verhaal een verrassend nieuwe wending krijgt.

Het einde was fe-no-me-naal. Ik ben blij dat het tweede boek in deze serie al uit is want deze wil ik heel graag zo snel mogelijk lezen. Ik vind de cliffhanger sterk en heeft mij zeker weten getriggerd.

Dit boek krijgt van mij: 4/5 sterren!

Genre: YA Distopia
ISBN: 9022559475
Bestel dit boek hier

1 opmerking:

  1. Ik heb ook heel erg genoten van dit boek. Wil deel twee echt héél snel gaan lezen :)

    BeantwoordenVerwijderen