2 apr. 2013

Hoe word je gelukkig in 5 tips?


Het lijkt haast een trend te worden. Tegenwoordig wil iedereen gelukkig zijn maar voelt niemand zich gelukkig genoeg. Wat is geluk eigenlijk? Sommigen worden al gelukkig van het zonnetje dat schijnt terwijl anderen dat pas zijn als zij de loterij winnen van een paar miljoen euro.

Vandaag geef ik jullie 5 tips waarmee je jezelf op kunt vrolijken. Geluksgevoel vrijwel gegarandeerd dus! Heb jij nog "gelukkigheids-tips"? Laat deze dan achter in een reactie hieronder.

Bron afbeelding (de tekst heb ik zelf ingevoegd)

Tip 1:
Doe elke dag iets dat je leuk vindt. Ga een lekkere wandeling maken buiten bij mooi weer of kijk eens een fijne film met je moeder. Zorg ervoor dat je telefoon buiten handbereik is en dat je elke dag iets anders leuks doet! Sleur willen we natuurlijk voorkomen want daar worden we dan weer niet zó gelukkig van..

Tip 2:
Ga eens ontspannen op je bed of op de bank liggen zonder muziek of televisie aan. Sluit je ogen en laat alleen leuke, gezellige en grappige herrinneringen de revue passeren. Als je dan je ogen weer open doet en die gevoels vasthoudt, blijf je zeker weten de hele dag met een grote glimlach op je gezicht rondwandelen!

Tip 3:
Terwijl het officieel al lente is merken we daar nog vrij weinig van want het is nog best koud buiten. 's Avonds zoeken we dan ook nog vaak de gezelligheid op. Hoe maak je het knusser dan met geurkaarsen? Plan een avondje voor jezelf in met een uitgebreidde douche/badsessie, doe een lekker maskertje op en zing hard en vals mee met de muziek de je hebt opgezet. Daarna duik je het bed in met een goed boek of een leuke TV-serie en een heerlijke geurkaarsje aan. Wedden dat je, je dan op en top voelt!

Tip 4:
Iedereen heeft wel dromen en wensen. Het is leuk en leerzaam om al je dromen en wensen in kaart te brengen (het liefst op een creatieve manier) en vast te leggen welke dromen werkelijkheid zijn geworden en welke wensen al zijn uitgekomen. Door jezelf te leren kennen kun je er ook achter komen waar jij blij van wordt en wat je nog wil bereiken in het leven. Het is ook leuk om een bucketlist samen te stellen en dit samen te doen met een vriend of vriendin. Zeker weten dat je plezier hebt!

Tip 5:
Misschien wel de meest zware maar belangrijkste tip van vandaag.. Wees niet zo jaloers. Gaat iemand een verre reis maken en kan jij dat niet of heeft iemand een geweldige liefde en jij bent single? Niet getreurd want het komt echt wel goed met jou! Wees tevreden met wat je hebt want wie gaat zoeken, vindt het niet.

Ik ben héél benieuwd waar jij happy van wordt, laat het weten in een reactie!

1 opmerking:

  1. Wat een goede tips. Mijn tip is: Wanneer je iets moet doen wat minder leuk is, beloon jezelf dan wanneer je het af hebt.

    BeantwoordenVerwijderen