4 jan. 2013

BOOKS: Kim meets bibliotheek

Als kind was ik wel ingeschreven bij de plaatselijke bibliotheek en kwam ik na een bezoekje aan de bieb ook terug met een hele stapel boeken maar op de één of andere manier kon ik bibliotheekboeken gewoon niet uitlezen. Al snel werd het vastgesteld: ik was boekenkoop-verslaafd. Volgens de dokter was er geen medicijn tegen, ik moest worden weggehouden bij boekenwinkels.


Op woensdag zag ik een bibliotheek in de buurt.
"Mam, toch maar eens kijkje nemen?" We gingen naar binnen en na het zien van de boeken en het proeven van het sfeertje was ik verkocht. Ik moest er toch echt een keer aangeloven.. Ik kan nu naar meerdere bibliotheken in de omgeving, boeken mag ik 4 weken lenen en verlengen kan per computer.

Het betekend niet dat ik ben genezen van mijn boekenkoop-ziekte maar boeken die ik wel een keer wil lezen maar niet persé hoef te hebben kan ik makkelijk via de bieb lezen. Boeken die ik wel graag wil hebben zullen gewoon gekocht worden, dus nog genoeg haulvideo's to come. Ook leuk, ik kreeg het boek: De donkere kamer van Damokles van Willem Frederik Hermans bij mijn inschrijving!

Ben jij lid van een bibliotheek en wat zijn jouw ervaringen?

3 opmerkingen:

 1. Ik ben lid van de bieb, voornamelijk omdat ik boeken voor mijn opleiding moet lezen. Die wil ik niet allemaal kopen en zijn vaak ook niet te vinden als e-book.
  In de zomervakantie maak ik extra veel gebruik van de bieb. Dan lees ik voornamelijk 'makkelijke' boeken. Ik gebruik de bieb dus eigenlijk ook voor boeken die ik wel wil lezen, maar niet wil kopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben ook lid van de bieb. Hoe zeer ik ook houd van boeken kopen, kan mijn knip het niet altijd bijbenen. En dus is de bieb een goed alternatief.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat zou ik zonder de bieb moeten? Ik heb periodes dat ik iedere week ga, haha. Ik leen er eigenlijk alle soorten boeken, maar vooral als ik een nieuw genre wil proberen of een boek wil lezen waarover ik twijfel of ik het wel leuk zal vinden, ga ik snel naar de bieb.

  BeantwoordenVerwijderen