4 okt. 2011

Top chef to be week 10: hele kip uit de oven

Lang, lang geleden was er eens een meisje die met zichzelf en haar lezers had afgesproken om een kooktraject van 52 weken af te leggen. Maar toen zij aan haar stage begon werd het angstvallig stil. En dat van de potjes en pannetjes in de keuken ook want vandaag deed ik een hele kip in de oven. Ja, de oven schreeuwde ook m'n naam!

Dei heerlijke kip kwam uit de slagerij van m'n oom vandaan en zit ook al in een braadzaak. Niet zo heel veel werk dus en ik moet eerlijk toegeven dat m'n moeder het beginnetje heeft gemaakt aangezien ik 's avonds redelijk laat pas thuis ben. Lekkere gebakken aardappels erbij, doperwtjes of andere lekkere groente erbij en het is helemaal af!Benodigdheden voor 2 personen:
een klein maar heel kippetje
een zak aardappelen
een klein potje doperwten

Tijdsduur: 1 uur en 45 minuten

Verwarm de oven ongeveer 10 minuten voor op 170 graden. Schuif de kip in de oven met braadzaak er om heen en laat deze anderhalf in de oven staan. Na deze anderhalf uur haal je de kip uit de zak om deze nog even ongeveer een 15 à 20 minuten terug in de oven te schuiven.

Schil de aardappelen en laat ze ongeveer 15 minuten koken. Laat de aardappelen hierna wat afkoelen en snij de aardappelen in plakjes. Bak deze plakjes ook zo'n 15 minuten en voila! Zet de doperwtjes de laatste 15 minuten zachtjes op en zorg ervoor dat het water niet gaat koken. Ik zeg, een makkelijk maar zalig gerecht!

Bon apetit!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten