19 jul. 2013

Review | Pandemonium - Lauren Oliver


Deze fascinerende roman zindert van het vuur van fel verzet, verboden liefde en de vonken van een revolutie die op het punt staat uit te barsten. Lena is in de Wildernis beland, zonder Alex, maar met vele anderen die hebben besloten het leven in eigen hand te nemen. Een ruig en hard leven, zonder luxe, maar met liefde.

Mijn mening over dit boek:
Nadat ik, eerder dit jaar, het eerste deel uit de Delirium Amoris-trilogie heb gelezen was ik erg nieuwsgierig naar het tweede deel. Ik had al veel goeds gehoord en wilde zelf eens zien of dat klopte. Het eerste deel eindigt op het punt dat Lena over het hek naar de Wildernis is geklommen en Alex heeft zien dood gaan. Pandemonium sluit daar perfect op aan: Lena rent door haar "nieuwe wereld" en raakt buiten westen.

De plotwendingen.. het verhaal zat goed in elkaar, de verhaallijn is ook leuk. Je wordt in het eerste deel al helemaal opgewarmd voor de Wildernis, dus als Lena eindelijk mensen tegen komt aan de andere kant wordt het interessant. Toch gaat de heldin terug naar "de gewone wereld", maar dit keer met een missie! Ook ontmoet ze een wel héél leuke jongen..

En dan heb ik het nog niet eens over het einde gehad. Niet dat ik daar veel over ga zeggen natuurlijk, maar het is zo'n plottwist! Het zorgt er ook meteen voor dat ik het laatste deel zo snel mogelijk in handen wil hebben en wil lezen. Het  verhaal las vlot, de hoofdstukken precies goed ingevuld.. Ik kan niet wachten op het laatste deel van deze trilogie!

Dit boek krijgt van mij: 5/5 sterren!

Genre: YA distopisch
ISBN: 9044337122
Koop dit boek hier

2 opmerkingen:

  1. Ik zat met mijn mond wijd open door dat einde! Ik kijk erg uit naar het lezen van Requiem.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik was ook echt helemaal van de kaart na dat einde. Geweldige trilogie.

    BeantwoordenVerwijderen