28 jan. 2013

BOOKS: Goodreads app

Zoals veel van jullie waarschijnlijk al weten bestaat Goodreads al een tijdje en is het erg handig om bij te houden welke boeken je al hebt gelezen en welke boeken je wilt gaan lezen in de toekomst. Je kunt makkelijk je gelezen boeken een aantal sterren geven en een review plaatsen als je dit leuk vind om te doen.

Ik meldde mij zo rond juni 2012 aan op Goodreads en was meteen verkocht alleen bezocht ik de site steeds minder omdat ik niet zo vaak meer achter de laptop zat want mail kan ik checken via de mail-app, bloggen kan ik via de Blogger-app en Twitter en Facebook kan ik op diezelfde manier makkelijk bekijken. Toen stuitte ik ongeveer twee maanden geleden op de Goodreads-app, mijn interesse was weer direct gewekt..


Via de app kan je makkelijk bijhouden welke boeken je vrienden lezen en welke zij nog willen lezen via updates, je kan bijhouden welke boeken je leest en wilt lezen en je kan via progress bijhouden hoe ver je al bent in het boek waarin je aan het lezen bent met een kort stukje tekst wat je er tot nu toe van vind!

Het enige nadeel van deze app is dat je geen quizzen kan doen (wat ik toch niet doe maar andere Goodreads-gebruikers wel) en je ook geen challenges aanmaken. Dat laatste nadeel heeft nog een nadeel, je kan dus ook niet zo hoe ver je vóór- of achterligt met je challenge en welke boeken je daarvoor hebt gelezen. Gelukkig kan je gewoon nog een keertje achter de computer/laptop kruipen om dit te doen of dit via je internet op je telefoon bekijken!

Ik ben héél erg enthousiast over de Goodreads-app en raad hem ook zeker aan iedereen aan die een smartphone heeft en die er dus gebruik van kan maken. Ontzettend handig voor onderweg want wie wil er nou niet door zijn eigen bibliotheek kunnen bladeren?!

Heb jij al ervaring met de app van Goodreads? Zo ja, wat vond je ervan?

3 opmerkingen:

  1. Ik heb de app, maar ik gebruik hem niet zo vaak omdat ik de gewone website fijner vind werken.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heb ik ook op mijn ipodje staan ! Heel handig

    BeantwoordenVerwijderen