10 aug. 2015

Recipe | de foolproof aardappeltortilla!


Eind juni kregen mijn moeder en ik het idee om een paar dagen naar Mallorca te gaan. Wat hoort er meer bij de voorbereiding op zo'n zonvakantie dan een tapas & sangria avond? We maakten gevulde eieren, kleine gehaktballetjes, marineerde en bakte gamba's, vulde eieren en hadden ham met meloen.. en sangria natuurlijk! Maar meer dan wat ook schreeuwt tapas: een aardappeltortilla! 

Ooit eerder hadden we al geprobeerd een tortilla van aardappel te maken, maar dat mislukte faliekant. Dit keer namen we een ander recept en probeerde we het gewoon nog een keer. Om ons 'proefpanel' aan te vullen nodigde ik Pepijn uit voor een avondje eten, drinken en lachen. En de tortilla was echt heerlijk!! Daarom deel ik vandaag welk recept ik hem gebruikt, zodat je zeker weet dat het ook jou kan lukken om te maken. Hup, op naar de supermarkt!  

Benodigdheden voor 4 personen:
1 grote ui
350 gram krieltjes
6 eieren
zwarte peper
zout
1/2 eetlepel provinciaalse kruiden
boter (om in te bakken)

1. Verhit de boter in de pan en snijd de ui fijn. Bak de aardappelen samen met de ui in een hoge (!) koekenpan of hapjespan ongeveer 5 minuten.

2. Klop de eieren met peper en zout los in een kom en schenk dit mengsel over de aardappelen. Laat het eimengsel over de hele bodem van de pan uitvloeien. Bestrooi met de kruiden.

3. Zet het vuur laag en leg een deksel op de pan. Laat het geheel zo'n 15 minuten stollen (of tot het helemaal gestold is, maar laat dit langzaam gebeuren) en het is klaar om te serveren!

Bon appetit! Of zoals ze in Spanje zeggen: buen provecho! 

2 opmerkingen: