30 sep. 2014

Plannen als een pro #2


Je kunt het bijna een hobby van mij noemen: plannen. Vriendinnetjes vertellen me altijd hoe goed ik er in ben en ik krijg regelmatig vragen over mijn management skills. I present you: plannen als een pro!
Vandaag laat ik zien hoe ik plan in de Flow Weekly, één van de 'planners' die ik vorige week heb aangeraden. Het leuke aan deze planner is dat je elke week een nieuwe hebt! Hij is voor 99 cent te koop bij alle boekhandels en supermarkten in Nederland.
Bijna helemaal aan het begin van de planner vind je een weekplanner. Héél handig, want zo heb je goed overzicht op al je activiteiten van de aankomende week. Als je, zoals ik, niet zoveel afspraken hebt staan en je vind het fijn om je maaltijden te plannen, dan kun je dat ook makkelijk per dag doen. Tip voor alle healthy foodlovers!
Ik colorcode alles: oftewel, ik gebruik voor alles een speciale kleur. Dit doe ik niet alleen in het weekplanner gedeelte, maar ook op de pagina per dag. Bovenaan zet ik al mijn to do's (in de bijpassende kleur dus) en onderaan zet ik nog een keer mijn afspraken e.d.. Je kunt het natuurlijk ook omdraaien of het onderste gedeelte gebruiken voor bijvoorbeeld een mooie quote of kort dagboekstukje. 
Behalve het planner gedeelte, bevat de Flow Weekly ook korte artikels over een bepaald onderwerp (het onderwerp is elke week anders) en notitie/lege pagina's. Deze pagina's gebruik ik voor van alles en nog wat: notitie's, ideetjes die ik niet wil vergeten of als ik mijn hart gewoon even wil luchten. Hebben jij nog iets wat je graag terug wil zien op de blog? Laat het weten in een reactie!
Wat een voordeel is aan deze planner, vind ik ook gelijk een klein nadeel.. je moet elke week een nieuwe kopen. Maar, daar is gelukkig aan gedacht. Achterin vind je een plekje om belangrijke dingen voor de volgende week te noteren. De Flow Weekly is echt iets voor jou als je pas net begint met plannen en je nog een beetje wil experimenteren. Je hebt hiermee een fijne basis inclusief een weekplanning, dagplanning en notitiepagina's. Super handig! 

Volgende week geef ik time management tips: hoe je de dag het beste kunt indelen! 'Till next time :)

1 opmerking:

  1. Wat een leuk idee en ze zijn ook niet te duur om elke week te kopen. Bep

    BeantwoordenVerwijderen