30 jul. 2014

Happy er ook weleens genoeg van?


Iedereen wil en móét altijd maar gelukkig zijn. Vandaag doe ik eens verschrikkelijk tegendraads en schrijf eens over niet 'happy' zijn. Dat gebeurt namelijk soms, dat je het even niet zo naar je zin hebt. 

Het lijkt wel een trend die met de jaren groeit: gelukkig zijn. Iedereen lijkt het te willen en daar speelt de media goed op in. Héél eerlijk gezegd: ik ook met mijn blog, maar behalve dat ik anderen wil helpen, helpt het schrijven van de mindstyle-artikelen ook mijzelf. Er is alleen één nadeel en dat is dat je niet altijd gelukkig kunt zijn. Maar is dat eigenlijk zo slecht?

Sommigen zeggen dat je het mooie in het leven alleen kunt waarderen als je ook het minder fijne meemaakt. Daar ben ik het wel een klein beetje mee eens. Mijn aanvulling op deze 'theorie' is dat je van het minder leuke ook kunt leren. Deze lessen kun je weer toepassen in je dagelijkse leven en dat maakt je hoogst waarschijnlijk weer een beetje meer happy.

Het aller belangrijkste dat je moet weten is dat niemand altijd blij en gelukkig is. Iedereen heeft weleens een 'off day', dat is hartstikke normaal. Als je niet zo lekker in je vel zit, is het niet meer dan logisch als je het leven even niet zo mooi en leuk vind. Ik heb er ook wel eens genoeg van. Geloof me, mensen die me best goed kennen denken vaak dat ik hard ben. Dat ben ik ook, maar niks is lekkerder dan op de grond liggen en héél hard huilen als ik een rot dag heb. Ja lieverd, ook ik doe dat weleens. Zálig!

Het is heel normaal als je even een dag geen zin hebt in gelukkig zijn, 
maar blijf er niet te lang in hangen want daar is het leven veel te mooi voor! 

1 opmerking:

  1. Je kunt niet iedere dag happy zijn, maar het is wel belangrijk dat van een heel jaar je meer happy dagen hebt dan off days. Bep

    BeantwoordenVerwijderen