20 jul. 2014

DIY | simpele Instagram wall art


Iedereen kent het wel: je maakt super veel foto's, maar behalve posten op social media doe je er nooit meer wat mee. Hartstikke zonde, want je kunt er zo veel meer plezier van hebben! Vandaag laat ik zien hoe ik 9 foto's van mijn Instagram-account heb gebruikt voor een leuk en simpel project. 

Benodigdheden:
9 foto's (allemaal even groot & eventueel vierkant zoals op Instagram)
dessin/scrapbookpapier
letterstickers of stempels (+ inkt)
schaar
lijm

1. neem een vel dessinpapier dat je wil gebruiken als achtergrond. Leg je foto's hierop en meet waar je het vel eventueel moet afknippen/afsnijden. Wat ik altijd fijn vind, is om de foto's precies zo te leggen als hoe ik ze bij het uiteindelijke resultaat ook wil hebben. Dit helpt om het totaal plaatje te schetsen voor jezelf!

2. als het papier om maat is gemaakt en de foto's erop zijn geplakt, kun je aan de slag met de titel. Een titel geeft net dat beetje persoonlijke wat je als extraatje aan de foto's toe kunt voegen. Misschien hebben alle foto's wel één gelijk thema en kun je dat gebruiken. Een bepaalde datum, bestemming of de namen van de personen op de foto's is altijd heel leuk!

3. heb je gekozen voor letterstickers dan is het makkelijk. Plak de stickers op de gewenste plaats en klaar is kees. Ik heb stempels gebruikt. Het papier dat ik voor de letters heb gekozen, matched met het papier van mijn achtergrond. De eerste twee worden heb ik in andere letters gestempeld dan het laatste woord: voor een speels effect. Als de inkt is gedroogd kun je de letters voorzichtig uitknippen en opplakken.

Ik heb ervoor gekozen om mijn 'lay-out' rustig en strak te houden, maar een extra versiering is natuurlijk altijd leuk. Het ligt eraan hoe groot je de lay-out maakt, maar als je minder foto's gebruikt kun je misschien ook een diepte fotolijst gebruiken. Hierin kun je 3D-versiering plaatsen. Zijn al je foto's van je strandvakantie dan is het bijvoorbeeld leuk om gevonden schelpen onderin de lijst te leggen!

Gebruik jij foto's ook op een andere manieren of plaats je ze alleen op social media?

2 opmerkingen: