19 feb. 2013

REVIEW: Gratitude journal-app van Happy Tapper!

Een tijdje geleden ontdekte ik een aantal leuke apps. Ik neusde wat rond in de Apple app-store en vond een heel leuke app waarin ik lijstjes kon maken. Een dankbaarheidsboekje maar dan voor op je telefoon (of tablet). Vandaag wil ik jullie kennis laten maken met deze app en mijn mening hierover geven. Let's jump right into it!

Als je de app download op je telefoon/tablet (ik weet helaas niet of 'ie ook verkrijgbaar is voor android) is het eerste beeld dat je te zien krijgt een kalender. De dag wordt aangegeven als blauwhokje. Wil je voor vandaag of de dag ervoor een dankbaarheidslijstje maken klik dan op de dag (hokje) en daarna op het plusje dat linksonder in beeld staat. Als je een lijstje hebt aangemaakt komt er in het hokje van die dag een klein hartje te staan, schattig!


Let's make a list! Je kan nu een lijstje maken door gewoon te beginnen met typen. De standaardinstelling is dat voor elk punt er een cijfer voor staat. Dit kan je veranderen door op style te klikken (in de onderste balk in beeld), list style en dan kan je kiezen uit een ruime selectie. Je kan daar ook het lettertype en grootte veranderen en je kan de lijst rondom de foto veranderen (als je er één of meer toevoegd natuurlijk).

Bij attach (in dezelfde balk) kan je ervoor kiezen om een foto toe te voegen, een qoute bij te sluiten (een standaard ingestelde quote maar altijd inspirerend) en je kan ervoor kiezen om de pagina te bookmarken. Bij share kan je je lijstje omtoveren in een PDF, versturen per e-mail of uitprinten.


Ben je klaar met je lijstje? Je kan bovenin in het midden je dag een aantal sterren geven (max. 5). Heb je aangegeven (bij het downloaden van de app) dat hij je locatie mag weergeven? Zo ja, dan zie je links bovenin de plaats waar je de lijst hebt aangemaakt en rechts bovenin de datum en het tijdstip van maken. Ben je nu echt helemaal klaar? Klik op done en klaar is Kees!

Ik ben héél enthousiast over deze app en ben blij dat ik 'm toevallig ben tegen gekomen. Weet jij toevallig of deze leuke dankbaarheidsapp ook verkrijgbaar is voor android laat het dan even weten in een reactie hieronder!

1 opmerking: