28 jul. 2011

Montefiore, Morton & HoreHeerlijk zomerboeken. Vele achterkantjes gelezen van Santa Montefiore boeken maar deze leek mij wel wat. Ook de boeken van Kate morton en van Rachel Hore spraken mij aan. Kreeg nog een fijne aanbieding toen ik ze kocht, 3 kopen en 2 betalen. Altijd fijn meegenomen!

Santa Fiore, de franse tuinman:
Miranda Claybourne heeft grootse plannen met de enorme tuin van het landhuis waar ze met haar man en twee kinderen is gaan wonen. Ze begint vol enthousiasme, maar moet al snel toegeven dat ze geen groene vingers heeft. Dan ontmoet ze een Fransman die aanbiedt om de tuin in oude glorie te herstellen. In ruil zou hij in de leegstaande cottage op het uitgestrekte terrein willen wonen. Als ze die weer bewoonbaar gaat maken, vindt Miranda het dagboek van Ava Lightly, de vorige bewoner. Ook raakt ze gefascineerd door de raadselachtige tuinman Jean-Paul wat is zijn geheim?

Kate Morton, het geheim van de zusters:
Riverton Manor, Engeland, 1924. Op de avond van een groot societyfeest pleegt de jonge dichter Robbie Hunter zelfmoord. Twee zussen, Hannah en Emmeline Hartford, zijn hier getuigen van de ene zus is zijn toegewijde bewonderaarster, de andere volgens de geruchten zijn minnares. Na die avond spreken zij elkaar nooit meer. Wat is er gebeurd? De enige die de waarheid kent, is dienstmeid Grace Reeves. En zij probeert die al haar hele leven te vergeten. Maar als er na zeventig jaar een film wordt gemaakt over de veelbesproken gebeurtenis, komen oude herinneringen weer boven en wordt het steeds moeilijker om geheimen verborgen te houden. Het geheim van de zusters is een roman om jezelf in te verliezen, een betoverend verhaal vol geschiedenis, sfeer en mysterie.

Rachel Hore, de droomtuin:
Melanie Pentreath heeft zich teruggetrokken in het idyllische Lamorna Cove, een afgelegen baai in Cornwall, om er een boek te schrijven. Maar ze probeert er vooral troost te vinden vanwege een gebroken hart en het verdriet om de dood van haar moeder. Ze stort zich op de overwoekerde tuin van haar huisbaas Patrick. Als Patrick op zijn landgoed een paar onbekende schilderijen vindt, ontdekken ze een uitzonderlijke geschiedenis van verboden passie en in de kiem gesmoorde dromen - waarin Melanie veel van zichzelf herkent. Terwijl Mel en Patrick hun teleurstellingen te boven komen, bloeit er een nieuwe liefde op.

Ik zal proberen na het lezen van de boeken een revieuw er over te schrijven, het lijken me in iedergeval heel fijne boeken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten