10 mei 2013

Organized Kim | project management


Zoals je een tijdje geleden hier kon lezen, ben ik een pietje precies. Een docent noemt mij zelfs dwangmatig omdat ik kleurencode's hanteer in mijn agenda en alles op een rijtje heb. Laten we het er gewoon op houden dat ik niet tegen choas in mijn hoofd kan!
 
Als het om het organiseren van mijn leven gaat heb ik één groot voorbeeld en dat is: Organized Jen! Ik kijk met veel plezier naar haar YouTube filmpjes en snuffel regelmatig rond op haar blog. Al een tijdje kijk ik haar "project management" filmpjes over en over en nu vond ik het eens tijd om actie te ondernemen.

Ik heb mijn project ongeveer hetzelfde opgezet als Jen, in een Moleskin schriftje. Wij hebben beide een Filofax A5 en deze schriftjes passen daar ontzettend handig in. Op de bovenste foto (mijn projectschrift dicht geslagen) zie je twee tabjes: de roze is voor personal en de blauwe is voor study. Ik zal waarchijnlijk twee jaar met dit schrift kunnen doen omdat ik laat dit jaar ben gestart maar wellicht voeg ik nog wat extra tabjes toe voor bijvoorbeeld mijn blog.
 
Hoe ik mijn project management opbouw: per "onderdeel" beschrijf ik kort waar of wat ik iets wil doen en in welk tijdsbestek. Als ik een onderdeel heb afgerond kan ik deze aan de voorkant afvinken. Wat verderop in het schrift noteer ik wat ik precies bedoel met mijn korte omschijving, bijvoorbeeld dvd-kast = videobanden en dvd's ordenen op serie/onderwerp en de kast opnieuw indelen.
 
Mijn project management is pas in de startfase, dus kan ik niet 100% goed laten zien hoe het werkt en kan ik nog niet met jullie delen hoe het voor mij werkt. Als ik wat onderdelen heb afgesloten, dan zal ik zeker weten even mijn ervaringen met jullie delen. Tot nu toe kan ik zeggen dat ik het fijn vind om alles op deze manier op een rijtje te zetten maar dat kan ook niet anders voor een lijstjes makende-anti chaoot!

2 opmerkingen:

  1. Lijkt me heerlijk als je alles opnieuw gaat organiseren. Koffieleut

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een leuke manier om orde te scheppen. :)

    BeantwoordenVerwijderen