3 mei 2013

Mijn 3 tips voor het stappen uit je comfortzone!


Wie vindt het nou niet makkelijk om in zijn of haar comfortzone te blijven? Het is voorspelbaar en alles behalve eng maar maakt dat het leven juist niet saai? Iedereen wil een spannend en sensationeel leven, alleen vinden we het allemaal een angstaanjagend om iets nieuws te doen. Ik zie het bij mezelf ook maar de tijd is gekomen om daar eens wat aan te veranderen!

Het is belangrijk voor de mens om te blijven leren en om steeds nieuwe dingen uit te proberen. Als je een relatie hebt doe je het meestal ook: je gaat eens samen naar de leuke nieuwe film of je gaat mee met je vriend of vriendin naar iets wat hij of zij interesseerd en wat jou niet (direct) interesseerd. Je probeerd je relatie leuk en spannend te houden. Precies hetzelfde moet je voor jezelf doen.. Houdt de relatie met jezelf ook leuk en spannend!

Mijn 3 tips voor het stappen uit je comfortzone:
  • Plan leermomenten voor jezelf in: ga een cursus volgen en doe iets wat je al een tijdje interessant vindt maar wat je nog nooit hebt gedaan. Ik wil bijvoorbeeld heel graag een cursus kalligrafie willen volgen omdat ik schrijven en het ontwikkelen van een mooier handschrift heel leuk vind!
  • Doe iets wat totaal niet bij jou past: ben jij iemand die liever achter de computer zit, dan iemand die eens flink uit zijn dak gaat op de dansvloer? Schrijf je in voor een proefles streetdance samen met een vriendin. Ik ga waarschijnlijk binnenkort een keer met mijn vriend naar het Louwman-museum terwijl ik hélémáál niet van auto's houd!
  • Doe eens lekker gek: iedereen wil altijd beschaafd zijn maar soms moet je wel eens iets aparts doen. "Moon" eens naar een vrachtwagen, ga een keer trouwjurken passen terwijl je helemaal niet verloofd bent of houdt gewoon eens iemand voor de gek. Je ligt gegarandeerd in een deuk!
Wil jij ook uit je comfortzone stappen of neem jij genoegen met het leven zoals die nu is?

1 opmerking:

  1. Ik verleg ook graag mijn grenzen. Of het nu om films of boeken gaat, of om uitstapjes. Ik houd ervan om nieuwe dingen uit te proberen.

    BeantwoordenVerwijderen