17 mei 2013

Meet & Greet + interview met Santa Montefiore en Astrid Harrewijn!

 
Een tijdje terug las ik op Twitter dat Astrid Harrewijn romanschrijfster Santa Montefiore zou interviewen bij boekhandel Wagner in Sassenheim. Say what?! Ik ben al een aantal jaar groot fan van Montefiore dus dit was mijn kans op een ontmoeting. Kaartjes werden besteld en gisteravond was het dan eindelijk zo ver..
De avond begon, na een kopje koffie of thee, met het interview van Astrid met Santa. Mijn favoriete vraag was: 'Heb je rituelen tijdens het schrijven?' Santa antwoorde: 'Ik ga naar boven, steek wat geurkaarsen aan en zet de muziek op die bij mijn boek past. Ik heb voor elk boek aparte muziek. Mijn laatste boek heb ik geschreven terwijl ik naar de soundtrack van Lord of the Rings luisterde, die muziek brengt me direct terug naar Ierland.'
In de pauze was er tijd voor het laten signeren van je boeken door beide dames. Astrid herkende me en wist van mijn YouTube-kanaal en blog. Hoe gaaf! Nadat ik mijn boeken heb laten signeren, maakte ik nog een praatje met een stagiaire van Chicklit en was het alweer tijd voor de tweede helft van het interview en het vragenrondje.
Als afsluiting van de avond was er een fotomoment met Santa. Misschien wel het beste van de hele avond! Wie wil er nu niet op de foto met z'n favoriete schrijfster/schrijfidool?! Als klapper op de vuurpijl ook nog drie afscheidszoenen.. Ik ben nog steeds in een roes!


De hele avond heb ik natuurlijk ook gefilmd, dus hierboven tref je een filmpje aan met wat beelden van het interview en het signeren. Astrid deed het fan-tas-tisch, ontzettend leuk en met veel humor.  Trouwens, ik werd tijdens de avond aangezien voor "journalist" en als fotografe van de boekhandel. Hoe grappig! De avond was in één woord: geweldig!

2 opmerkingen:

  1. Zag er heel gezellig en gemoedelijk uit! Leuk!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat leuk gedaan! Het was n super avond, dank dat ik nu nog kan nagenieten!!
    Liefs Linda Stopa

    BeantwoordenVerwijderen