20 feb. 2015

Mijn 3 grootste angsten


Een tijdje geleden had ik het er met een vriend van mij over: waar ben jij het meest bang voor? Het was iets waar ik al een tijdje over nadacht. Wat is mijn grootste angst en waarom eigenlijk? Bang zijn voor iets is helemaal zo erg niet, maar het moet wel reëel blijven. Maar is dat eigenlijk niet waar we het meest bang voor zijn.. voor dingen die misschien toch niet zullen gebeuren?
1. Dat er ooit iets gebeurt met mijn benen 
Zoals je nu waarschijnlijk wel weet (het spijt me dat ik het weer zeg, haha), maar ik heb vroeger veel gedanst. Een aantal jaar geleden ben ik gestopt en daarna ben ik ziek geworden, wat betekent dat echt dansen er niet meer voor mij in zit. Maar weet jij veel, misschien wordt er toch een medicijn of behandeling ontwikkeld en kan ik wel weer dansen! Maar dansen is er niet bij als je benen 'het niet doen'.. Dat is dus ook gelijk mijn angst nummer 1: dat er iets gebeurt waardoor ik dus definitief nooit meer zou kunnen dansen!

2. Dat het steeds slechter met me zal gaan
Nee, het is niet iets waar ik me echt héél erg zorgen om maak! Mijn motto is: hoe meer je er aan denkt, hoe sneller het waarheid wordt.. en dat wil ik natuurlijk niet haha. Ik ben vrijwel altijd positief en bubbly, maar soms heb ook ik een slechte dag en vraag ik me wel eens af of het misschien ooit nog slechter zal zijn qua pijn en/of vermoeidheid. Maar eigenlijk maak ik van die vraag toch weer iets positiefs, want daardoor geniet ik nog meer van het nu!!

3. Dat ik ooit mijn positieve vibe verlies 
Ik denk dat ik zo sinds een jaar of 7 in een flow zit vol positiviteit. Dat betekent niet dat alles alleen maar geweldig is, maar wel dat ik er op een voor mij fijne manier mee om weet te gaan. Ik zou niet zeggen dat dit echt een angst is, maar ik vraag me soms weleens af of het ooit ophoud. Gelukkig heb ik dat in eigen hand!

In een ander artikel ben ik van plan om tips te geven om je angsten te overwinnen en wil ik vertellen over het 'uit je comfortzone stappen'. Iets om naar uit te kijken dus!

Wat is of zijn jouw grootste angst(en) en waarom? Happy friday! X

1 opmerking:

  1. Ik zeg pluk de dag en geniet van het leven en we zien wel hoe het verder gaat, positief blijven mop. Bep

    BeantwoordenVerwijderen