20 jan. 2015

Hoe je vandaag al een stukje gelukkiger kunt worden!


Januari voelt voor mij als een nieuw begin. Tijd om te werken aan doelen en misschien voor sommigen onder ons om (opnieuw) gelukkig te worden. Steeds meer mensen lijken hier mee bezig te zijn.. Iedereen wil altijd maar happy zijn. Vandaag deel ik mijn gedachten hierover!
Het eerste dat ik zie als ik 's ochtends mijn Instagram feed bekijk, zijn allemaal gelukkige en mooie mensen. Kijk ik op Facebook dan zie ik dat iedereen leuke uitjes heeft of op vakantie gaat. Dan heb ik het nog niet eens gehad over de grote bloggers en YouTubers, hun leven is namelijk al hélémáál perfect! NOT! 

Niet alleen social media is volgens mij boosdoener van het 'gelukkigheidssyndroom' maar ook de staat waarin de wereld de laatste jaren verkeerd. Zet 5 minuten de tv aan en óf je ziet mooie lachende mensen óf je ziet alleen maar ellende. Beide beelden hebben hetzelfde effect: jij wil (ook) een mooi leven, gelukkig zijn. Lucky you, ik heb een paar goede tips om gelukkiger te worden en vandaag deel ik er 3!

1. wees aardiger voor iedereen
En dan bedoel ik ook echt iedereen! Ja, zelfs voor die vervelende docent of dat meisje die achter je crush aan zit en ook niet aardig doet tegen jou. Als je aardig bent, zul je merken dat je een veel fijner gevoel hebt bij jezelf. Dat is eigenlijk misschien wel de belangrijkste les van al: blij zijn met jezelf!

2. lach en blijf positief 
Bassie zegt: altijd blijven lachen! Begin met lachen en genieten van kleine stomme dingen. Miezert het terwijl je van school naar de bushalte loopt? Doe je oortjes in, zet een zonnig muziekje aan en glimlach. Behalve dat het goed is voor de gezondheid (bewezen), kun je na wat oefening ook beter relativeren en dat zorgt weer voor een positieve kijk op alles. Ik zeg: 3 vliegen in 1 klap!

3. niemand is altijd happy
Wees je ervan bewust dat, wat mensen ook aan de buitenwereld laten zien, niemand 24/7 gelukkig is. Het is dus helemaal niet erg als je een off day hebt! Ik straal graag positiviteit uit, in persoon maar ook op mijn blog, maar ook ik lig wel eens met mijn hoofd onder de dekens. Iedereen heeft wel eens een dag of periode waarin het leven no fun is, héél normaal! Het gaat er alleen om dat je ook weer uit dat dal komt. We can do it! 

Wat zijn jouw doelen voor 2015? Staat gelukkig zijn ook in jouw top 3? Happy day today, lovelies! 

2 opmerkingen:

  1. Leuk geschreven Kim! Helemaal gelijk dat alles maar perfect moet zijn deze tijd, de druk is hoog. Moet toegeven dat ik mij zelf ook soms schuldig maakt aan perfectionisme! Mijn tip van de dag om helemaal happy te worden : Eat chocolate!! :D

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goeie tips Kim ze zijn helemaal waar, maar soms vergeet je deze dingen weleens. OK ga proberen om er aan te denken. Bep

    BeantwoordenVerwijderen