30 okt. 2014

Last minute Halloween make-up tutorial


Nog maar één nachtje slapen en het is alweer Halloween.. Wat moet ik doen? Als je je op dit moment zo voelt, dan heb ik dé oplossing voor je. Vandaag laat ik een super simpele make-up look zien in foto's, geïnspireerd op de look van de 'Evil Queen' uit de tv-serie Once Upon A Time!
Stap 1: Ik ben begonnen met mijn haar in een staart doen. Dit is ook hoe de koningin haar haar vaak draagt in de serie. Daarna heb ik wat moisturizer aangebracht en mijn lippen ingevet met een beetje vaseline. Het is vooral belangrijk dat de crème die je hebt aangebracht een beetje is gedroogd voor je door gaat naar de volgende stap!
Stap 2: Tijd voor de foundation, poeder en blush. Ik breng mijn foundation altijd aan met een vochtige blender/spons voor een extra natuurlijk effect. Daarna een beetje matterende poeder en een heel klein beetje donker roze blush. Ik contour niet en ga ook niet te enthousiast aan de gang met de blush, omdat ik het wat meer 'draagbaar' wil houden voor die niet zo gedurfde Halloween feestganger. Natuurlijk kun je dit wel doen voor een extra dramatisch en scherp effect. 

Disclaimer: op de foto lijk ik nog steeds te glimmen, maar dat komt omdat ik een flits moest gebruik vanwege het donkere weer..
Stap 3: Ik begin met het invullen van mijn wenkbrauwen. Dit doe ik iets heftiger dan normaal. Je wil voor deze look een donkere, opvallende wenkbrauw creëren. Heb je geen speciale producten om dit te doen? Het kan ook makkelijk met een (bij voorkeur) matte oogschaduw die past bij de kleur van je wenkbrauwen. 

Vervolgens de oogleden. Begin met het aanbrengen van de één na lichtste kleur oogschaduw (buiten de highlighter om) aan te brengen in de arcadeboog. Vervaag deze kleur mooi richting het wenkbrauwbot. Doe hetzelfde met de kleur die een tikje donkerder is. Breng deze kleur iets minder richting de ooghoek aan dan de eerste kleur. Doe dit nogmaals, maar nu met de donkerste kleur en houdt deze het meest in de buitenste hoek.

Vergeet niet de donkerste kleur licht aan te zetten op de onderste wimper rand! 'Blend' alles goed met elkaar en breng vervolgens de highlighter aan op het wenkbrauwbot. Ga nu met de lichtste kleur (op de highlighter na) over het bewegend ooglid bij de ooghoek. Wimpers krullen, mascara op zowel de boven als op de onder wimpers en de ogen zijn klaar.
Stap 4: Breng een donkere kleur lipstick of lipgloss aan op je lippen. Ik heb ervoor gekozen om mijn cupid's bow te accentueren  door ze iets meer omhoog te brengen voor een extra strenge look. En klaar! 

Trek zwarte kleding aan en je bent klaar om stijlvol Halloween te vieren! 

2 opmerkingen:

  1. Wat een mooie foto's en wat een gave make-up. Bep

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat kijk je boos, maar dat is de bedoeling he haha :P Leuke look!

    BeantwoordenVerwijderen