1 mrt. 2014

Nationale Complimentendag 2014


Geloof het of niet, maar vandaag is het Nationale Complimentendag. Ik ben dol op het geven (en krijgen natuurlijk) van complimentjes, al doe ik het véél te weinig. Toen in over een speciale dag voor complimenten las in de Vrouw bijlage van de Telegraaf wist ik dat er over moest schrijven. Het bestaat namelijk al sinds 2003 en de bedenkers hebben ook België en Noorwegen geïnspireerd om mee te doen. Misschien merk je het wel: ik ben razend enthousiast!


Dit is wat de Nationale Complimentendag website zelf zegt over 1 maart: Nederland kent veel 'Nationale dagen' met een commerciële inslag. Hoe anders is de Nationale Complimentendag. In tegenstelling tot Valentijns-, Secretaresse-, Moeder- en Vaderdag is het succes hiervan nu eens niet te koop! De Nationale Complimentendag draait namelijk puur om het uitspreken van waardering. Woorden vervangen door cadeaus is dan ook geen optie, zo staat er bij de ‘Spelregels’ op de website te lezen. Gewoon eens een dag extra stilstaan bij wat iemand in jouw omgeving goed doet en deze persoon hiervoor een compliment te geven! 

Op de website staat een soort van opdracht die ik jou vandaag graag mee wil geven. Geef vandaag minimaal 3 mensen en oprecht en mooi compliment. Je maakt er andere mensen ontzettend blij mee en zelf zal het ook een glimlach op je gezicht toveren! 

Ik ga zeker weten complimenten geven vandaag. Ga jij dat ook doen?

1 opmerking:

  1. Bij deze je eerste complimentje voor vandaag, ik vindt het helemaal top dat je elke zaterdagochentend om 08.00 aan het werk gaat in de slagerij zonder te mopperen. Koffieleut XXX

    BeantwoordenVerwijderen