28 mrt. 2013

Must reads | #2

In deze serie deel ik lees-tips met jullie in verschillende genres. Boeken van thriller tot chicklit van Young Adult tot romans. Deze week behandel ik vrolijke "zomerse" boeken want het zonnetje begint eindelijk door te breken en de lente zit er nu toch echt aan te komen! Heb jij nog leuke boekentips? Laat deze dan achter in een reactie hieronder!


Chicklit: De uitnodiging - Sheila O'Flanagan
Hoe zoet smaakt wraak? Zij werd verraden door haar beste vriendin. Kan ze haar nu vergeven?

Darcey heeft niets te klagen. Het gaat prima met haar carrière, ze heeft een prachtig appartement in het centrum van Dublin en haar kledingkast hangt vol met dure designerspullen. Oké, er is op dit moment geen Mr. Right in haar leven maar er zijn genoeg bewonderaars. Waarom krijgt Darcey dan de rillingen van een onverwachte uitnodiging om een huwelijk bij te wonen? Omdat de bruid ooit haar allerbeste vriendin Nieve was. En de bruidegom? Aidan. De man die Darcey dumpte… voor Nieve. Zal Darcey het verraad van haar vriendin kunnen vergeven? Of gaat ze het feest flink verpesten?

Een heel leuk verhaal over de liefde en vriendschap. Ik heb dit boek vorig jaar in de zomertijd gelezen en heb er van genoten. Een leuke maar volwassen chicklit!


Roman: Georgia's kooklessen - Jenny Nelson
Georgia Grey is de 'rising star' van de culinaire scene in New York. Ze werkt bij een van de meest populaire restaurants waar ze avond aan avond de sterren van de hemel kookt. Zo ook de dag dat de beroemdste recensent van de stad komt eten. De avond is een doorslaand succes en de beloning in de vorm van 3 vorkjes (het hoogst haalbare resultaat) lijkt dan ook niet meer dan een formaliteit. Als de recensie wordt gepubliceerd en Giorgia niet 3, maar slechts een halve vork toebedeeld heeft gekregen, zijn haar culinaire dagen in New York geteld. Als ook haar verloving verbroken wordt, vlucht ze naar Toscane.

In Toscane zorgen de positieve energie in de keuken, het prachtige landschap en de nieuwe uitdaging ervoor dat Georgia langzaam weer opkrabbelt. Als Gianni, de sexy wijnboer van twee deuren verder haar een aanbod doet dat geen enkele chef zou weigeren, besluit Georgia tegen alle verwachtingen in haar dromen te volgen en keert ze terug naar New York. Maar of die stad zit te wachten op haar terugkomst is nog maar de vraag...

Als je van koken en lekker eten houdt móét je dit boek gewoon lezen! Het is vrolijk, zonnig (in Toscane) en gewoon heerlijk genieten. Dit boek heeft alle benodigdheden: liefde, lekker weer en zalig eten.


Thriller: Hitte - Jamer Patterson & Micheal Ledwidge
Nina Bloom leidt een zorgeloos leventje in Key West, ze is getrouwd met een knappe agent en is in verwachting van hem. Haar wereld stort echter in elkaar wanneer een vreselijk geheim uit haar verleden opduikt. Halsoverkop ontvlucht ze haar huidige bestaan en neemt een andere identiteit aan.

Jaren later is Nina een succesvolle advocate en moeder in New York en ze leeft nog steeds met haar geheim. Maar wanneer een onschuldige man verdacht wordt van moord, kan ze dat niet laten gebeuren en keert ze terug naar Florida om de confrontatie aan te gaan met het kwaad dat ze angstvallig verborgen hield. Met Hitte schenkt James Patterson ons zijn meest wervelende thriller ooit: een Hitchcock-achtige mix van bloedstollend drama en verrukkelijk vertier.

Wat een spannend verhaal is dit zeg! Ik las dit boek vorige zomer en had het binnen 24 uur uit. Ik heb dit boek gekozen voor deze serie omdat het zich grotendeels afspeelt in Key West (waar het zonnetje altijd schijnt) en je een instant-zomergevoel krijgt bij het lezen van dit verhaal. Mijn beste vriend kan beamen: deze thriller móét je gelezen hebben!

2 opmerkingen:

  1. Oee heerlijk krijg al zin in vakantie en dan lekker lezen! ik heb een vraagje ik liet mijn oog ook vallen op die boeken van lauren conrad,, zijn die leuk om te lezen?

    Groetjes Marloes

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oeh, dat laatste boek klinkt heel erg spannend. :)

    BeantwoordenVerwijderen