20 mrt. 2013

BOOKS: must reads #1

In deze nieuwe serie deel ik lees-tips met jullie in verschillende genres. Boeken van thriller tot chicklit van Young Adult tot romans. Heb jij nog leuke boekentips? Laat deze dan achter in een reactie hieronder!


YA distopia: Vrees me - Tahereh Mafi
'Je kunt me niet aanraken,' fluister ik. Ik lieg, maar dat zeg ik niet. Hij kan me aanraken, maar dat zal ik nooit vertellen. Raak me alsjeblieft aan, is wat ik wil zeggen. Er gebeuren dingen als mensen me aanraken. Vreemde dingen. Slechte dingen. Dode dingen.

Niemand weet waarom de aanraking van Juliette dodelijk is, maar Het Herstel heeft grootse plannen met haar. Ze willen haar gebruiken als wapen in hun strijd voor een alleenheerschappij.
Maar Juliette heeft haar eigen plannen. Ze vindt voor het eerst in haar leven de kracht om terug te vechten, en om aan een toekomst te denken met de jongen van wie ze dacht dat ze hem voor altijd kwijt was.

Dit boek is geweldig! Er zijn nu al 2,5 (of 3 zoals je het maar bekijkt) delen uit van deze serie en ik beloof je dat je direct verslaafd bent zodra je begint aan dit verhaal!


Roman: De Franse tuinman - Santa Montefiore
Miranda Claybourne heeft grootse plannen met de enorme tuin van het landhuis waar ze met haar man en twee kinderen is gaan wonen. Ze begint vol enthousiasme, maar moet al snel toegeven dat ze geen groene vingers heeft. Dan ontmoet ze een Fransman die aanbiedt om de tuin in oude glorie te herstellen. In ruil zou hij in de leegstaande cottage op het uitgestrekte terrein willen wonen. Als ze die weer bewoonbaar gaat maken, vindt Miranda het dagboek van Ava Lightly, de vorige bewoner. Ook raakt ze gefascineerd door de raadselachtige tuinman Jean-Paul – wat is zijn geheim?

Dit was het eerste boek dat ik ooit van Montefiore las en ik werd meteen verliefd op haar schrijfstijl en de verhaallijnen die zij verzint! Ik vind dit boek het beste van haar die ik tot nu toe heb gelezen.


YA chicklit: LA Candy - Lauren Conrad
Het boek gaat over de negentienjarige Jane Roberts. Ze verhuist samen met haar beste vriendin Scarlett van Santa Barbara naar Los Angeles. Wanneer ze worden benaderd door een producer, Trevor Lord, die hun vraagt of ze in zijn nieuwe realityprogramma (L.A. Candy) willen, kunnen ze hun geluk niet op. Al gauw is Jane een bekende tv-ster. Beroemdheid brengt haar meer dan ze ooit had kunnen dromen: gratis kleding, de allerbeste tafels in de meest exclusieve clubs, uitnodigingen voor Hollywood-premières. Ze krijgt nieuwe vrienden die altijd wel in zijn voor een wilde nacht en ook voor een stukje van Jane's spotlight. In een stad gevuld met mensen die achter hun dromen aan gaan is het niet lang voor Jane wakker wordt en beseft dat iedereen iets van haar wil, en dat niets is wat het lijkt.

Heb je zin in een leuk en licht meidenverhaal? Dan is dit misschien wel wat voor jou! Als je het altijd leuk vond om The Hills te kijken weet ik zeker dat je dit boek ook leuk zal vinden (de hele trilogie is geweldig).

1 opmerking:

  1. Wat denk je van de kat van lilin Jackson Braun of aghta Christie . Koffieleut

    BeantwoordenVerwijderen