4 jun. 2013

Review | Een weeffout in onze sterren - John Green

 
Hazel werd drie jaar geleden opgegeven, maar een nieuw medicijn rekt haar leven voor nog onbekende tijd. Genoeg om een studie op te pakken en vooral niet als zieke behandeld te worden. Augustus, Gus, heeft kanker overleefd - ten koste van een been. Vanaf het moment dat Hazel en Gus elkaar ontmoeten, lijkt er geen ontsnappen aan de zinderende wederzijdse aantrekkingskracht. Maar Hazel wil niet iemands tijdbom zijn.

Hazel laat Gus kennismaken met haar lievelingsboek: An Imperial Affliction van Peter Van Houten, een roman over een ziek meisje, die midden in een zin eindigt. Samen besluiten ze op zoek te gaan naar Peter Van Houten om hem te vragen hoe het de personages vergaat nadat het boek is opgehouden. De tocht leidt hen naar Amsterdam, waar de schrijver als een kluizenaar leeft. Hij is in niets wat ze zich van hem hebben voorgesteld. En hun leven neemt een wending die ze zich niet hadden kunnen indenken.

Mijn mening:
Ik had al een tijdje dit boek maar het was er nog niet van gekomen het te lezen. Ik had gehoord en gelezen dat het een zielig boek zou zijn en dat iedereen ervan moest huilen dus vond ik nooit dat ik "er klaar voor was". Tot vorige week zondag, toen begon ik in het boek terwijl ik bij mijn vriend was en werd er meteen in meegesleurd.

Ik vind het boek juist niet zielig. Hoofdpersoon Hazel en de personages van Augustus en Isaac zijn zich wel degelijk bewust van de ziekte die zij met zich meedragen maar zij hebben alles behalve zelfmedelijden. Ze zijn zelfs luchthartig en sarcastisch. Ik heb meerdere malen slap gelegen om de uitspraken van Hazel en Augustus en ook Isaac was ondanks alles grappig. Het boek maakte me juist blij in plaats van verdrietig. 

Het verhaal zit goed in elkaar, de liefde is echt en het speelt zich deels af in Amsterdam. Ondanks de jonge leeftijden, zijn de personages heel volwassen en alles behalve kinderachtig. En wat Hazel en Augustus voor elkaar voelen... dat is ware liefde! Ik heb niet gehuild (heb ik nu geen gevoelens of hadden meer van jullie dat?) maar ik was één en al emoties. Het was een mooi boek.

Ik geef dit boek: 5/5 sterren!

Genre: YA contemporain 

ISBN: 9047704568
Koop het boek hier 

1 opmerking:

  1. Ik vond hem ook geweldig. Op dit moment is dit toch wel een van mijn favoriete boeken allertijden.

    BeantwoordenVerwijderen