13 feb. 2014

De top 4 belangrijkste relatietips!


Dit artikel is onderdeel van themamaand: Fall in love February!

Morgen is het 14 februari, ook wel Valentijnsdag: de dag van de liefde! Misschien heb jij wel een amor in je leven, maar kun je toch wat relatietips gebruiken.. Dan ben je vandaag hier aan het juiste adres!

Ik ben nu iets meer dan 4 jaar met mijn vriend samen en ik kan je vertellen.. het eerste jaar was echt géén pretje. We begrepen elkaar vaak verkeerd, gaven elkaar te weinig ruimte en echt goed communiceren deden we niet. Nu: meer dan 3 jaar later vullen we elkaar perfect aan en is er (bijna) nooit een wolkje aan de lucht. Het leek ons dan ook leuk en handig om onze ervaringen te delen door middel van relatietips. Hopelijk heb jij (met je partner) er ook wat aan!

Praat met elkaar -  en dan ook echt over alles. De kans dat je elkaar dan nog verkeerd begrijpt is zo heel klein en het is heel fijn om gewoon alles te kunnen bespreken met je liefde. Praat over koetjes en kalfjes want dat is belangrijker dan je denkt, maar lucht ook zeker je hart als je iets dwars zit. Beter krop je het niet op, want als dan de bom barst, barst 'ie goed!

Geef elkaar ruimte - dus doe dingen alleen. Ik moet eerlijk bekennen (en Guido zou dit beamen) maar ik doe toch wat ikzelf wil. Ik bespreek het, luister naar zijn kant, maar als ik het dan toch wil doe ik het gewoon. Klinkt héél eigenwijs, en dat ben ik ook een beetje, maar verbied elkaar niet alles. Wil hij naar een feestje, afspreken met iemand of heeft hij een hobby die jij niet helemaal ziet zitten? Laat 'm gewoon gaan, want je vertrouwt hem toch?! Gaat het om iets héél belangrijks dan is natuurlijk niet alles oké en mag je zeker wel je zegje doen. Vergeet niet: je mag niet iemand verbieden wat jij zelf ook doet/wil doen, want het werkt natuurlijk twee kanten op!

Vertrouw elkaar - en geef de ander ook alle reden om jou te vertrouwen. Om nog even terug te komen op 'praat met elkaar', praat echt over alles. Dus is er iemand anders waar je oog op is gevallen? Zeg het dan tegen je wederhelft, hoe moeilijk dat misschien ook is. Iemand leuk vinden is héél iets anders dan verliefd zijn, maar vertel elkaar ook dat ook al gaat het over die knappe acteur uit de tv-serie. Maak duidelijke afspraken dat helpt. Trouwens, als je echt over alles (echt alles) met elkaar kunt praten dan weet je dat je relatie goed zit!

Blijf leuke dingen doen - het hoeft niet elke week te zijn, maar neem soms echt goed de tijd voor elkaar. Dus optutten, bijvoorbeeld naar de bioscoop gaan, uiteten samen en daarna nog een drankje doen in het weekend. Wij vinden het altijd extra leuk om samen iets te doen en kletsen elkaar de oren van het hoofd tijdens deze uitstapjes. En het hoeft niet eens duur te zijn, want een strand/boswandeling of een ijsje eten op de boulevard is al super leuk!

Dit zijn onze top 4 relatietips waar wij zelf heel veel aan gehad hebben. Natuurlijk is er wel eens trouble in paradise, maar bij wie niet? Heb jij nog een goede tips, laat 'm dan achter in een reactie hieronder. Fijne valentijnsdag! :-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten