30 dec. 2014

Een jaar vol veranderingen


Dit jaar was er één vol veranderingen. Goede veranderingen, minder leuke gebeurtenissen.. Nu het einde van het jaar nadert, vind ik het altijd even fijn om terug te kijken op het jaar. Eind 2013 blaakte ik van het enthousiasme. Het was een top jaar. Hoewel mijn leven op sommige punten aanzienlijk is veranderd de afgelopen 12 maanden was ook dit jaar weer mooi.

Ik heb veel nieuwe dingen geleerd. Bijvoorbeeld hoe het is om afscheid te nemen van iemand waar je zielsveel van hebt gehouden. Guido en ik zijn in de eerste helft van 2014 uit elkaar gegaan. Ik heb 4.5 jaar met hem mogen delen en ik had er geen minuut van willen missen. Desondanks voelde het juist om deze stap te nemen. Ik werd verliefd op iemand anders, net als hij op een later moment. Het is goed zo.

Een paar maanden voor het eind van het schooljaar, in juni, kreeg ik te horen dat ik fibromyalgie heb. Misschien heb je er ooit al eens van gehoord (omdat je Lisanne's inspirerende blog volgt), maar kort gezegd heb ik veel last van erge pijn en vermoeidheid. De diagnose verbaasde me niet, ik voelde het al aan komen, maar dat betekent niet dat ik het soms niet lastig bent. Behalve dat ik heb geleerd hoe ik het beste om kan gaan met mijn ziekte, heb ik ook geleerd hoe belangrijk vrienden en familie zijn. Ik wist al dat ik de beste moeder van de wereld had, maar zonder haar had ik nooit gered!

Misschien wel de meeste belangrijke les van 2014 voor mij: ik heb opnieuw geleerd om van mezelf te houden. Als je sommige dingen niet meer (goed) kunt doen en je relatie gaat uit, kun je jezelf uit het oog verliezen. Op momenten dat het even niet zo lekker gaat, trek ik mezelf altijd terug en neem ik tijd voor mezelf. Ik heb me dit jaar meerdere keren 'op moeten laden' maar dat heeft me wel geholpen om positief te blijven. Ik voel me gezegend met mijn relativeringsvermogen en optimisme.

Ik ben helemaal klaar voor het nieuwe jaar. Dat het maar net zo fijn mag worden als 2014 was! 

1 opmerking:

  1. Een nieuw jaar met nieuwe kansen. Ik zou zeggen" het komt wel goed schatje" , je kunt het. Bep

    BeantwoordenVerwijderen