24 feb. 2015

3 top tips om stomme dingen dragelijk te maken!


Ken je dat.. Je wil zo veel dingen doen, maar je zit gewoon heel erg anders met je hoofd? Nou, ik dus wel! De afgelopen weken ben ik ontzettend druk bezig met school en op dit moment werk ik al een paar dagen aan een essay dat ik eind deze week moet inleveren. Niet de leukste bezigheid, maar gelukkig heb ik altijd wat tricks achter de hand om het dragelijker te maken. Hoogtijd om die te delen leek me zo!


1. Inplannen die handel
Deze was te verwachten bij mij natuurlijk. Noem me de planning queen, maar ik ben gewoon gek op schema's en lijstjes. Het gaat er nu niet om of ik het leuk vind, want dat wat ik moet doen is helemaal niet leuk! Je activiteit inplannen helpt met het inschakelen van de mindset. Je weet wanneer je eraan gaat beginnen, maar ook wanneer je weer klaar bent. Vooral die laatste is fijn!

2. Doe dingen die je wel leuk vindt
Spendeer de tijd voor en na je bezigheid met leuke dingen. Zorg er voor dat je niet 'uit balans' raakt, want dan is de lol er gauw vanaf. Voor de echte multitaskers onder ons: doe iets leuks tijdens dat stomme (als het kan)! Ik heb bijvoorbeeld mijn nagels zitten lakken onder het schrijven..

3. Neem voldoende pauzes..
en lees Daily Kim, haha! Zodra ik merk dat ik afgeleid raak, ga ik vaak even een paar minuutjes iets anders doen. Meestal werk ik zo'n uurtje achterelkaar door en neem ik daar ongeveer 5 a 10 minuten pauze. Pak wat te drinken, check je Whatsapp en scroll je Bloglovin' lijst door.


Mijn essay is bijna af. Nu nog duimen dat 'ie een voldoende oplevert! Ik hoop weer zo veel mogelijk te kunnen schrijven, maar mijn tentamens komen er ook weer aan.. Genoeg ideeën, daar ligt het niet aan. Verzoekjes mag je natuurlijk altijd voor me achterlaten!

Wat doe jij om vervelende dingen dragelijker te maken? Laat jouw tips achter in een reactie! 

1 opmerking:

  1. Goeie tips, ontspanning heb je ook nodig. Bep

    BeantwoordenVerwijderen