25 jan. 2015

Mijn belangrijkste lessen van 2014


Hoe raar klinkt dit: over een week is het alweer februari?! Ik begon laat met bloggen in 2015 (afgelopen week pas..) maar ik doe nog lekker een terugblik artikeltje. Gewoon omdat het kan! 
Afgelopen jaar heb ik heel wat nieuwe dingen geleerd. Dingen die ik hiervoor misschien ook wel wist, maar die niet echt op de voorgrond drongen. Ik heb 3 van de meest belangrijke lessen van 2014 op een rijtje gezet en het leek me leuk en leerzaam om die hier met jullie te delen.

Heb geen wraakgevoelens
Nee, ik heb geen ruzie gemaakt afgelopen jaar of iets, maar er gebeurt altijd wel iets waar je boos om wordt. Gelukkig weet ik van mezelf dat ik een beetje anders ben (hopelijk in de goede zin van het woord..) en kan ik rustig blijven terwijl anderen een wraakplan zouden bedenken. Wraak lost niets op.. Rust zal je redden!

Positief zijn maakt het leven zo veel beter
Oké, wat heeft het voor zin om ergens huilend in een hoekje te gaan zitten? Natuurlijk is dat soms wel wat we het liefst willen (ook ik, geloof me) maar dat betekent niet dat we moeten verdrinken in ons zelfmedelijden. Als je alles van de zonnige kant bekijkt, dan zal het zonnetje ook voor je gaan schijnen! Toen ik in juni hoorde dat ik ziek ben, heb ik geen seconde bij de pakken neergezetten. Daar is het leven veel te mooi voor. Hup hup, ophangen die slingers!

Liefde is ingewikkeld
Vorig jaar is mijn relatie over gegaan. Of je nu degene bent die "gedumpt" wordt of die zelf de relatie verbreekt.. It sucks. Wel heeft het me geleerd hoe het is om belangrijke keuzes te maken. Na 4.5 jaar je leven te hebben gedeeld met iemand ga je niet zomaar over één nacht ijs. Het proces van afscheid nemen duurde eventjes, maar de keuze die ik heb gemaakt is tot nu toe misschien wel de beste van mijn leven geweest. Egoïsme is niet goed, maar in dit geval is je eigen geluk het belangrijkste. Liefde is soms zo verdomd ingewikkeld!

Wat heb zijn de lessen die jij hebt geleerd in 2014?

1 opmerking:

  1. Het hele leven is ingewikkeld, maar je moet niet bij de pakken neerzitten, ik zeg hang elke dag die slingers op en geniet van het leven. Bep

    BeantwoordenVerwijderen