11 apr 2013

Boekhaul | maart 2013

Vandaag is het weer eens ouderwets tijd voor een boekhaul. Vorig jaar, in mijn kerstpakket, kreeg ik een bol.com cadeaukaart. Als echte boekenwurm móést ik deze natuurlijk gebruiken om boeken mee te kopen! Ik wilde een flink aantal boeken die pas in januari, februari en maart uitkwamen dus ik moest helaas nog even wachten.. Gelukkig was het dan vorige week eindelijk zo ver en heb ik alle boeken besteld die ik graag wilde hebben!

Zelf-hulpboek

Bloggen als een pro - Elja Daae:
Iedereen kan bloggen, maar hoe word je daarmee succesvol? Volgens blogexpert Elja Daae begint dat met authenticiteit, focus en toewijding. Een succesvol blog ligt daarmee ook voor jou binnen handbereik. Blog als een pro! Weinig tijd, maar veel ambities? Informeer jezelf snel en grondig met de boeken in de serie Digitale trends en tools in 60 minuten. De serie is een initiatief van Uitgeverij Haystack in samenwerking met Frankwatching.com, het toonaangevende platform over online trends, tips & tricks.

Standalone boek

De boekendief - Markus Zusak:
Duitsland, 1939. Liesel is pas negen jaar oud wanneer ze door haar moeder naar een pleeggezin wordt gebracht. Een van haar geliefde bezittingen is een zwart boekje, dat ze vond op het graf van haar broertje. In de jaren dat Liesel bij de Hubermanns woont, wordt ze een gewiekste boekendief. Tijdens de verwoestende bombardementen klampt ze zich in de schuilkelder vast aan haar schatten. Dit is een verhaal over moed, vriendschap, liefde en overleven, dood en verdriet, verteld door de ogen van de Dood, een toepasselijke verteller. Maar zal hij haar ook sparen?

First installments in een serie

Het mes dat niet wijkt - Patrick Ness:
Todd Hewitt is de laatste jongen in Prentissdorp. Het is een uniek dorp, want er klinkt voortdurend Herrie. Alles wat leeft denkt hardop. Todd hoort de gedachten van anderen en zij van hem. Je kunt niet aan de Herrie ontsnappen. Er is geen privacy. Maar dan ontmoet hij een meisje van wie hij geen gedachten hoort. Wie is zij? En hoe kan het dat zij niet is gedood door de Herrie, zoals alle andere vrouwen? Prentissdorp herbergt een geheim dat zo verschrikkelijk is dat Todd noodgedwongen op de vlucht moet slaan. Maar hoe ontsnap je als iedereen je kan horen?

De godinnentest - Aimeé Carter:
Het is een test die nog geen enkel meisje overleefd heeft. En nu is de beurt aan Kate! Omdat Kates ernstig zieke moeder zo graag terug wil naar haar geboorteplaats, verhuizen ze van New York naar het piepkleine Eden, waar Kate op een nieuwe school moet beginnen - zonder vrienden, zonder familie en met de angst dat haar moeder de herfst niet eens meer haalt. Tot overmaat van ramp toont de plaatselijke hunk belangstelling voor haar, wat de woede van zijn vriendinnetje Ava wekt. Het had Kate dus eigenlijk niet moeten verbazen dat het feestje in het bos waar Ava haar voor uitnodigt, er helemaal niet blijkt te zijn. Wat ze alleen nooit had kunnen voorzien, is dat Ava uitglijdt, met haar hoofd op een steen terechtkomt en doodstil blijft liggen. Maar dan écht dood.

Kate heeft nog niet eens tijd gehad om hysterisch te worden wanneer er uit het niets een jongen opduikt - donker en adembenemend knap. Hoe hij het doet, is haar een raadsel, maar hij wekt Ava tot leven en verdwijnt. Maar niet voordat hij Kate een voorstel heeft gedaan: als zij naar zijn landgoed Eden komt en een reeks van zeven testen aflegt, kan ze niet alleen onsterfelijk worden, maar ook een heuse godin en... zijn bruid. En o ja, hij is Henry, de god van de onderwereld, ook wel Hades genoemd. Kate is ervan overtuigd dat hij getikt is, maar toch... Ze heeft met eigen ogen gezien wat hij met Ava deed. Zou hij haar moeder ook kunnen redden? Want in dat geval is ze tot élke test bereid! Alleen... wat als het haar niet lukt?

Lokroep - Amanda Hocking:
Welkom in een wereld van adembenemende schoonheid en vreselijke geheimen Toen ze met hem aan het zoenen was, had ze enorme honger gekregen. Zon erge honger had ze nog nooit gehad. Deels was het lust, deels was het een echt hongergevoel. Daarom had ze hem gebeten... Na een feestje aan het strand met drie mysterieuze meisjes wordt de zestienjarige Gemma verward wakker. Er is iets helemaal mis met haar, en ze moet het stoppen. Als de gruwelijke waarheid tot haar doordringt, moet Gemma kiezen tussen haar vertrouwde leventje en een nieuwe wereld vol gevaarlijke geheimen.

Second installments in een serie

Scarlet - Marissa Meyer: (NL versie volgt vanavond!)
This is not the fairytale you remember. But it's one you won't forget. Scarlet Benoit's grandmother is missing. The police have closed her case. The only person Scarlet can turn to is Wolf, a street fighter she does not trust, but they are drawn to each other. Meanwhile, in New Beijing, Cinder will become the Commonwealth's most wanted fugitive - when she breaks out of prison to stay one step ahead of vicious Queen Levana. As Scarlet and Wolf expose one mystery, they encounter Cinder and a new one unravels. Together they must challenge the evil queen, who will stop at nothing to make Prince Kai her husband, her king, her prisoner...

Pandemonium - Lauren Oliver:
Deze fascinerende roman zindert van het vuur van fel verzet, verboden liefde en de vonken van een revolutie die op het punt staat uit te barsten. Lena is in de Wildernis beland, zonder Alex, maar met vele anderen die hebben besloten het leven in eigen hand te nemen. Een ruig en hard leven, zonder luxe, maar met liefde.

Wonderkind - Marie Lu:
Aan het eind van boek 1 ontsnappen Day en June ternauwernood aan een executie dankzij de tussenkomst van de Patriotten. Deze rebellen, die loyaal zijn aan de voormalige Verenigde Staten, gooien het op een akkoordje met hen. Day krijgt een prothese voor zijn manke been. In ruil daarvoor moeten ze de Patriotten bijstaan bij de aanval tegen de Republiek. Het plan is om de nieuwe Elector Primo te vermoorden. Anden blijkt echter een sympathieke, niet-corrupte jonge jongen te zijn, die bovendien het leven van Days broer Eden redt. Dit brengt Day en June in een lastig pakket. Als de jonge Elector dan ook nog hevig verliefd wordt op June, wordt Day helemaal op de proef gesteld...

Heb jij al één van deze boeken gelezen en welke staan nog op jouw verlanglijstje?

3 opmerkingen:

  1. Leuke boeken! Wonderkind en Scarlet staan ook nog ongelezen in mijn kast maar ik ben hier zo nieuwsgierig naar!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb de Godinnentest gelezen en ik vond het heel leuk!
    Het eerste boek over bloggen lijkt me ook heel leuk ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een leuke boeken. Ik heb Scarlet ook onlangs binnengekregen en ben er net in begonnen. Ik hoop dat hij weer net zo geweldig is als het eerste deel.

    BeantwoordenVerwijderen